SDP Kotor o kupovini "Jugopetrola": Mijenja se vlasnik, ali se "mulja" na isti način

"Usvojena je pravno - ekonomski neregularna Odluka koja se mulja već godinama i koja takva, kakva je plod neznanja ili nekih nama (ne)jasnih motiva", navodi se u saopštenju OO SDP Kotor.
6906 pregleda 6 komentar(a)
Zgrada AD JUGOPETROL, Foto: Luka Zekovic
Zgrada AD JUGOPETROL, Foto: Luka Zekovic
Ažurirano: 29.01.2020. 17:35h

Opštinski odbor Socijaldemokratske partije (OO SDP) Kotor saopštio je da je sumnjiva odluka kotorske vlasti o kupovini AD „Jugopetrol“.

"Usvojena je pravno - ekonomski neregularna Odluka koja se mulja već godinama i koja takva, kakva je plod neznanja ili nekih nama (ne)jasnih motiva", navodi se u saopštenju OO SDP Kotor.

Oni su dodali da odluka mijenja vlasnika, ali da se “mulja” na isti način, te da bez valjanog elaborata i jasne ugovorne forme koja treba da bude potvrda za realizaciju namjene kupovine nepokretnosti ostavlja prostor da vjerujemo da su se nažalost samo provizije promjenile, a namjere ostale iste.

“U prošlom sazivu je ista odluka u istoj formi oborena i uz glasove sadašnjih konstituenata vlasti (DPS, SD, HGI, LP), pa ostaje nepoznanica šta se to promjenilo za ovih nepunih godinu dana u svijesti sadašnje vlasti kada su odlučili da daju svoj glas za istu odluku protiv koje su bili prije godinu, jer nije bila pravno uredna da zaštiti 3 miliona eura građana Kotora“, navodi se u saopštenju Opštinskog odbora SDP Kotor.

Oni su podsjetili da je SDP još prije godinu dana bio protiv donošenja ove odluke bez jasne namjene i preciznog definisanja pravnog posla.

"Zahtjevali smo da se naprave garancije da će cjelokupan kupoprodajni proces biti valjan i prije svega u interesu građana radi rješavanja značajnog pitanja funkcionisanja samog grada. Svoju namjeru nismo samo iznjeli u skupštini i javnosti kao drugi, već smo i preduzeli prve značajne korake pribavljanjem pisane podrške premijera da CEDIS može započeti ugovaranje sa opštinom Kotor oko preuzimanja kontakt zone Tabačina", zaključuje se u saopštenju.

Pitali su vladajuću većinu u Kotoru zašto nije nastavila pravno ispravnu proceduru, već opet izabrala lakši scenario da rastereti građane viška novca, a sve pod sloganom za bolje funkcionisanje grada, te dodali da ostaje da se pitaju da li je to plod neznanja ili nekih nama (ne)jasnih motiva.

Bonus video: