SDP Kotor: U pregovore bez uslovljavanja, potpisali smo da nećemo sa DPS

"Kako bismo pružili javnu garanciju da ćemo isključivo sa predstavnicima opozicije bez DPS-a formirati novu vlast u Kotoru, naši odbornici Ivan Ilić, Branko Nedović i Bruna Lončarević su se i formalno obavezali svojeručnim potpisima, zajedno sa odbornicima Demokrata, DF-a i GP URA", kazali su iz SDP Kotor
0 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Kotor, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 01.11.2016. 18:11h

Pozivamo sve potencijalne koalicione partnere u Kotoru da u proces pregovora uđu otvoreno i bez uslovljavanja, kako bi smo bili u stanju da zajednički formiramo novu viziju razvoja kotorske opštine u javnom interesu, formulišemo adekvatnu strategiju, odredimo ciljeve i navedemo mjere koje je potrebno sprovesti, saopšteno je iz SDP Kotor.

"SDP Kotor je u proces otpočetih pregovora oko formiranja nove lokalne vlasti sa opozicionim subjektima ušao principijelno i sa visokim stepenom entuzijazma i očekivanja. Na lokalnim izborima u Kotoru postigli smo respektabilan rezultat na osnovu programa krupnih promjena i samim tim se obavezali pred svojim članovima, glasačima, simpatizerima i širom kotorskom javnošću. SDP razumije da se ne radi o rutinskoj smjeni vlasti sa ciljem kadrovske popune iz vlastitih redova, već da je u pitanju potencijalno novi projekat vladanja u službi građana, u potpunosti drugačiji od dosadašnjeg. Primjera radi, nova vlast treba da odbaci partijsko zapošljavanje, dodjelu kadrovskih stanova, projekte koje lokalnoj vlasti nameću investititori i sl", navodi se u saopštenju SDP Kotor.

Oni apeluju na Demokrate, DF, SNP i GP URA da nastave započete razgovore rukovodeći se principima uzajamnog poštovanja, integriteta i povjerenja sa ciljem što bržeg formiranja nove lokalne vlasti, koja treba da se suoči sa velikim izazovima.

"Kako bismo pružili javnu garanciju da ćemo isključivo sa predstavnicima opozicije bez DPS-a formirati novu vlast u Kotoru, naši odbornici Ivan Ilić, Branko Nedović i Bruna Lončarević su se i formalno obavezali svojeručnim potpisima, zajedno sa odbornicima Demokrata, DF-a i GP URA", kazali su iz SDP Kotor.

Bonus video: