SDP: Mandati se ne mogu trgovati i poklanjati. Nećemo tuđe

"Rascjep u vrhu Pozitivne i međusobne optužbe za kriminal i saradnju sa drugim partijama pokazale su nestabilnost i neozbiljnost te partije"
0 komentar(a)
Evropsko lice Podgorice, Foto: Savo Prelević
Evropsko lice Podgorice, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.08.2014. 14:16h

Medijski pul Socijademokratske partije (SDP) ponudu lidera Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića da se svi kandidati te stranke povuku sa koalicione liste, okarakterisali su kao "neozbiljnost vrha Pozitivne Crne Gore".

"U parlamentarnim demokratijama mandati se dobijaju od građana i oni se ne mogu trgovati i poklanjati. Ne trebaju nam mandati Pozitivne. SDP neće tuđe. Rascjep u vrhu Pozitivne i međusobne optužbe za kriminal i saradnju sa drugim partijama pokazale su nestabilnost i neozbiljnost te partije za bilo kakvu dalju saradnju na manjinskoj upravi. Zbog tog rascjepa i neozbiljnosti nosilac liste nije mogao da preuzme odgovornost za dalji angažman", navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a su naveli da bi u Pozitivnoj umjesto medijskog zabavljanja svakodnevnim saopštenjima, trebali da "konačno utvrde ko od njih radi za koga".

"Zašto je sada sukob otvoren, ko je kriminalac u vrhu njihove partije, a ko amnestiran od krivičnih djela, ko je stvarni predsjednik partije i druga pitanja za koja optužuju jedni druge. I neka to riješe bez SDP-a. Neka održe taj Kongres što prije kako bi javnost znala ko tu partiju vodi", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: