SDP: Nadamo se da je predlog Demokrata o nenapadanju i dalje na snazi

"....bez ikakve želje za daljom polemikom, sugerišemo kolegama iz Demokrata da nije dobro da im se svako malo priviđaju neki dilovi bilo javni ili tajni", navodi se u saopštenju SDP-a
2105 pregleda 9 komentar(a)
.
.

SDP se nada da je i dalje na snazi predlog Demokrata koji su prije dva dana na sastanaku sa predstavnicima drugih političkih partija iznijeli, a u kojem su tražili da se opozicioni predstavnici obavezuju na međusobno nenapadanje i uzdržavanje od iznošenje negativnih izjava i komentara, saopšteno je iz te stranke.

Oni su poručili da ne žele da ulaze u javna optuživanja sa kolegama iz Demorkata, ali i da nije korektno da oni napadaju legitiman stav Raška konjevića.

"Nije korektno da nakon napuštanja sjednice kolege Konjevića, kolege iz Demokrata politički napadaju legitiman stav Konjevića, a dok je on bio prisutan na sjednici o tome nijesu govorili. Nadamo se da je i dalje na snazi predlog Demokratske Crne Gore koji su prije dva dana na sastanaku sa predstavnicima drugih političkih partija iznijeli, a u kojem su tražili 'da se opozicioni predstavnici obavezuju na međusobno nenapadanje i uzdržavanje od iznošenje negativnih izjava i komentara' što u SDP-u potpunosti podržavamo.

Radi javnosti, poslanik Raško Konjević je na sjednici Odbora za sveobuhvatnu reformu izbornog sistema predložio da se sjednica, na kratko, odloži jer je Administrativni odbor prethodno trebao da se izjasni o zahtjevu kolege Damjanovića koji je upućen jos 23.8.2019. godine, kako bi se i konačno zauzeo jasan stav o sastavu i strukturi odbora", poručuju iz SDP-a.

Iz te stranke podsjećaju da je Konevićuputio pismo predsjedniku Administrativnog odbora i zatražio hitno održavanje sjednice.

"Dakle nema govora o bilo kakvoj opstrukciji. Na današnjoj sjednici poslanik Konjević nije u svojim izlaganja ni jednom riječju spomenuo Demokratsku Crnu Goru ili nekog od njenih zvaničnika, a kolege iz Demokrata nijesu bile protiv njegovog prijedloga. Oni su se čak i solidarisali sa stavom kolege Konjevića napuštajući sjednicu nakon što je on to učinio

I na kraju, bez ikakve želje za daljom polemikom, sugerišemo kolegama iz Demokrata da nije dobro da im se svako malo priviđaju neki dilovi bilo javni ili tajni", zaključuje se u saopštenju SDP-a.

Bonus video: