SDP: Novim radnim mjestima zaustaviti iseljavanje iz Prijestonice

Cetinjski odbor SDP-a uputio je inicijativu gradonačelniku Cetinja za opredjeljenje sredstava za kupovinu imovine nekadašnjeg "Gornjeg Oboda"
5 komentar(a)
SDP logo izbori
SDP logo izbori
Ažurirano: 05.10.2018. 12:27h

Jedino otvaranjem novih radnih mjesta može se zaustaviti decenijsko iseljavanje iz Prijestonice i omogućiti stanovnicima Cetinja da svoju budućnost kreiraju u svom gradu, poručili su iz cetinjskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) povodom inicijative upućene gradonačelniku Cetinja za opredjeljenje sredstava za kupovinu imovine nekadašnjeg "Gornjeg Oboda".

Kako ističu, riječ je o prostoru od skoro 150.000 kvadratnih metara koji ima gotovo 40.000 kvadrata hala, a koji prema posljednjoj javnoj prodaji košta svega 2,75 miliona eura.

S obzirom da, kako dodaju, Prijestonica dobija po 5,6 miliona eura za kapitalne projekte, a kako je riječ o prostoru koji ima izuzetan potencijal za privlačenje investitora i otvaranje mikro, malih i sredsnjih preduzeća, ova investicija bi, ocjenjuju u SDP-u, predstavljala najbolji način trošenja sredstava namijenjenih Prijestonici.

"Vodeći brigu o nasljedstvu koje su nam ostavile prethodne generacije poštujemo i njihov trud i želju da Cetinje dobije status kakav zaslužuje. Jedan od nosioca takve ideje je i osnivač “Oboda” Nagib Sinanović. Aktivisti OO SDP Cetinje prije pola godine očistili su prostor oko njegovog spomenika a to će raditi i u narednom period kako bi sačuvali od zaborava velikane zlatnog perioda našeg grada", zaključuju iz SDP-a.

Bonus video: