SDP: Novović da što hitnije razmotri zahtjev za saslušanje ministara

Iz SDP-a podsjećaju da je predsjednica te stranke, Draginja Vuksanović Stanković, 3. septembra uputila Odboru inicijativu za konsultativno saslušanje ministara prosvjete i finansija na temu „Razmatranje socio-ekonomskog položaja i statusa prosvjetnih radnika u Crnoj Gori“, posebno u dijelu uvećanja zarada
4210 pregleda 10 komentar(a)
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Filip Roganović
Draginja Vuksanović Stanković, Foto: Filip Roganović

Socijaldemokratska partija (SDP) uputila je danas urgenciju predsjedniku Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Radulu Novoviću, kako bi se što hitnije razmatrao predlog te stranke za konsultativno saslušanje resornih ministara na temu položaja i povećanja zarada prosvjetnim radnicima.

Iz SDP-a podsjećaju da je predsjednica te stranke, Draginja Vuksanović Stanković, 3. septembra uputila Odboru inicijativu za konsultativno saslušanje ministara prosvjete i finansija na temu „Razmatranje socio-ekonomskog položaja i statusa prosvjetnih radnika u Crnoj Gori“, posebno u dijelu uvećanja zarada.

„Kako je od upućivanja inicijative prošlo preko mjesec, a sjednica na kojoj bi se raspravljalo o ovoj temi još uvijek nije sazvana, predsjednica SDP-a uputila je danas urgenciju Novoviću, kako bi se što hitnije razmatrao predlog za konsultativno saslušanje resornih ministara na pomenutu temu“, kaže se u saopštenju.

Kako su kazali iz SDP-a, jedan od razloga za hitno razmatranje tog predloga jeste i to da je u toku priprema predloga Budžeta za narednu godinu, i zahtjev sindikata za povećanja zarada za deset odsto.

„Pa je potrebno čuti mišljenje nadležnih ministara oko ove i drugih tema vezanih za standard prosvjetnih radnika“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: