SDP ostavio DPS na cjedilu, traži vlast izbornog povjerenja u Kotoru

Tu odluku donijeli su večeras jednoglasno na sjednici kojoj su prisustvovali Dragan Šimrak, predsjednik SDP u Herceg Novom i Mirko Stanić, portparol stranke
20 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 11.03.2016. 21:59h

Kotorski odbor SDP-a pozvao je partije koje imaju odbornike u kotorskom parlamentu da uspostave vlast izbornog povjerenja.

Tu odluku donijeli su večeras jednoglasno na sjednici kojoj su prisustvovali Dragan Šimrak, predsjednik SDP u Herceg Novom i Mirko Stanić, portparol stranke.

"OO SDP Kotor konstatuje postojanje političke krize koja je uzrokovana nepovjerenjem u izborni proces kako na državnom tako i na lokalnom nivou, uključujući i opštinu Kotor. SDP Kotor, tim povodom, u susret rješavanju političke krize, cijeneći dostignuća Parlamentarnog dijaloga za pripremu slobodnih i fer izbora, koji je priprenio model vlasti izbornog povjerenja na državnom nivou, na sjednici Opštinskog odbora usvojio je zaključak kojim poziva sve parlamentarne političke subjekte u opštini Kotor na dogovor o uspostavljanju vlasti izbornog povjerenja,"navodi se u zaključcima odbora SDP u Kotoru.

Vlast izbornog povjerenja podrazumijeva,kako se dodaje, učešće svih parlamentarnih političkih subjekata u efektivnu kontrolu upotrebe opštinskih resursa, finansijskih sredstva i zapošljavanja, u skladu sa zakonima i drugim aktima koji bi bili usvojeni kao rezultat dogovora.

"U cilju obezbjeđivanja pravno - političkih garancija za sporazum o vlasti izbornog povjerenja podrazumijeva se da bi dogovor političkih subjekata obuhvatio i pitanje izbornih funkcija u opštini Kotor,navodi se u zaklučcima kotorskog SDP-a koje je potpisao predsjednik Branko Nedić.

Oni su upućeni ostalim partijama sa pozivom da se o njima izjasne u primjerenom roku.

Bonus video: