SDP osvojio, DPS izgubio mandat u Ulcinju

Izbori su ponovoljeni na biračkim mjestima 13 i 34, u Osnovnoj školi „Derza“ i Javnom-komunalnom preduzeću, na kojima je ukupno upisano 1.243 birača
276 pregleda 0 komentar(a)
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ulcinj grad, Foto: Alfa-tours.com
Ažurirano: 18.02.2018. 21:05h

Socijaldemokratska partija osvojila je mandat u SO Ulcinj na ponovljenim izborima na dva biračka mjesta.

Portparol SDP-a Mirko Stanić, kazao je za "Vijesti" da su time oduzeli mandat DPS-u.

Izbori su ponovoljeni na biračkim mjestima 13 i 34, u Osnovnoj školi „Derza“ i Javnom-komunalnom preduzeću, na kojima je ukupno upisano 1.243 birača.

Na biračkom mjestu "Darza" Socijaldemokrate su osvojile 10 glasova, DUA 5, Demokrate 24, Forca 38, SDP 10, DP 7, URA 4, a DPS 115 glasova. Bošnjačka stranka i koalicija SNP na tom biračkom mjestu nijesu osvojile glas.

Na biračkom mjestu "Javno-komunalno preduzeće Socijaldemokrate su osvojile 34 glasa, DUA 5, BS 28, Demokrate 4, Forca 183, SDP 31, DP 80, URA 30 i DPS 146 glasova. Koalicija SNP i DF nije osvojila ni glas.

Na lokalnim izborima u Ulcinju, održanim 4. februara Forca je osvojila osam mandata, a DPS osam i za formiranje vlasti tražiće podršku neke od albanskih partija i koalicija koje su ušle u lokalni parlament.

Koalicija Demokratske partije, Perspektive i Demokratskog saveza u Crnoj Gori, koju predvodi Fatmir Đeka, osvojila je sedam odborničkih mandata, dok su Socijaldemokrate i Demokratska unija Albanaca (DUA) Mehmeta Zenke osvojili po tri odbornička mjesta. Te izborne liste mogle bi biti potencijalni saveznici DPS-u u formiranju vlasti u Ulcinju.

Građanski pokret URA će u ulcinjskom parlamentu imati dva odbornička mandata.

Demokrate i Bošnjačka stranka nijesu prešle cenzus, a odbornika u lokalnom parlamentu neće imati ni koalicija Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratskog fronta.

Na ponovljenim lokalnim izborima na dva biračka mjesta u Ulcinju, do 19 sati glasalo je 60,8 odsto birača.

Kako je saopšteno iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), to je za 6,9 odsto više u odnosu na izbore održane 4. februara, kada je izlaznost do 19 sati bila 53,9 odsto.

Do 13 časova izlaznost na biračkim mjestima 13 i 34 u Ulcinju, na kojima je jutros počelo ponovljeno glasanje je 30,7 odsto, što je za 9,4 odsto više u odnosu na izbore održane 4. februara, kada je izlaznost do 13 časova bila 21,3 odsto, kazali su iz CEMI-ja

Do 11 časova glasalo je 12,9 odsto.

Iz CEMI-ja su kazali da na biračkom mjestu 34 (Javno - komunalno preduzeće) posmatrači nemaju adekvatne uslove za nadgledanje procesa elektronske identifikacije birača

Kako je saopšteno iz Centra za monitoring i istraživanje (CeMI), oba biračka mjesta su otvorena na vrijeme, a njihovi posmatrači nadgledaju ponavljanje glasanja.

Izbori će biti ponovoljeni na biračkim mjestima 13 i 34, u Osnovnoj školi „Derza“ i Javnom-komunalnom preduzeću, na kojima je ukupno upisano 1.243 birača.

Birači upisani na ta dva biračka mjesta biraće između deset lista.

Na lokalnim izborima, održanim 4. februara, Demokratska partija socijalista osvojila je devet mandata, Forca osam, Koalicija “Probudi se Ulcinju” sedam, Demokratska unija Albanaca i Socijaldemokrate po tri, dva mandata osvojio je Građanski pokret URA a jedan Bošnjačka stranka.

Bonus video: