SDP podržala Sporazum o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore

"Glavni odbor izkazuje zadovoljstvo što se usaglašeni tekst Sporazuma, u svom dominantnom dijelu, podudara sa predlogom odnosno platformom opozicije koja je DPS-u ponuđena na početku razgovora o formiranju Vlade izbornog povjerenja", navodi se u saopštenju SDP-a
64 pregleda 34 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Žare
Ranko Krivokapić, Foto: Žare
Ažurirano: 19.04.2016. 17:48h

Glavni odbor SDP je na današnjoj sjednici podržao tekst Sporazuma o stvaranju uslova za fer i slobodne izbore, iskazujući očekivanje da bi ovaj dogovor, pod uslovom da bude do kraja i u dobroj vjeri poštovan, doprinijeti stabilizaciji političke klime u Crnoj Gori, saopšteno je iz te partije.

"Glavni odbor izkazuje zadovoljstvo što se usaglašeni tekst Sporazuma, u svom dominantnom dijelu, podudara sa predlogom odnosno platformom opozicije koja je DPS-u ponuđena na početku razgovora o formiranju Vlade izbornog povjerenja", navodi se u saopštenju SDP-a.

Iz ove partije navode da je predsjednik Skupštine Crne Gore i SDP Ranko Krivokapić pokrenuo Parlamentarni dijalog za slobodne i fer izbore u kako tvrde okolnostima velike političke krize i protesta dijela opozicije koja je tražila formiranje prelazne Vlade.

"Politička kriza u Crnoj Gori je determinisana nepovjerenjem u demokratski izborni proces i političke partije koje pribjegavaju manipulacijama u izbornom procesu, što je jasno naznačeno i u brojnim međunarodnim dokumentima posebno izvještajima Evropske komisije o napretku. SDP konstatuje da zbog ove činjenice i ne čudi što su upravo te partije u svim fazama procesa pregovora, pokušavale da opstruiraju konačan dogovor o fer uslovima za izbore i formiranje Vlade izbornog povjerenja", kazali su iz SDP-a.

Tvrde i da će insistirati na spriječavanju bilo kakve opstrukcije Sporazuma kako bi stvorili uslove za Vladu izbornog povjerenja, koja će sprovesti izbore priznate od svih koji će učestovati na njima.

Potpisivanje Sporazuma podržale su i Pozitivna Crna Gora i Demos.

Bonus video: