SDP: Sa DPS-om niko ne želi da pregovara

“DPS mora da shvati da ne može biti nikakav politički most, jer su upravo oni srušili sve mostove povjerenja u Crnoj Gori”, ocijenio je član Predsjedništva SDP-a Dragan Šimrak
59 pregleda 31 komentar(a)
Dragan Šimrak, Foto: SDP
Dragan Šimrak, Foto: SDP
Ažurirano: 12.03.2016. 15:18h

Demokratska partija socijalista (DPS) treba da smogne snage i prihvati Sporazum o fer izborima jer je to jedini način i put da vrate povjerenje i saniraju političku krizu koju su proizveli, ocijenjeno je iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Član Predsjedništva SDP-a, Dragan Šimrak smatra da sa DPS-om niko više ne želi da pregovara.

Prema njegovim riječima, jedino ko danas iskazuje spremnost na dijalog sa DPS-om, odnosno sa njegovim visokim partijskim dužnosnicima, je tužilaštvo.

"Ne sporeći značaj i takvog dijaloga za Crnu Goru, posebno za vladavinu prava, smatramo da bi bilo uputno da DPS smogne snage i konačno prihvati Sporazum o fer izborima sa zahtjevima koji znače efektivnu kontrolu izbornog procesa”, naveo je Šimrak u saopštenju.

To je, kako je kazao, jedini način i put da pokušaju vratiti bar minimum povjerenja i saniraju političku krizu koju su sami proizveli.

“Sve drugo je avantura u koju DPS vuče državu i građane gdje je konačni cilj zadržavanje nekontrolisane vlasti po svaku cijenu”, rekao je Šimrak.

On je kazao da želi javnost i DPS da podsjeti na nekolio nesumnjivih činjenica, jer se iz redova DPS-a, kako je dodao, sve učestalije čuje navodna briga za dijalog.

“DPS mora da shvati da ne može biti nikakav politički most, jer su upravo oni srušili sve mostove povjerenja u Crnoj Gori”, ocijenio je Šimrak.

On je rekao da je nepovjerenje u izborni proces suštinsko nepovjerenje u DPS, koji je ne samo u domaćoj, već i u međunarodnoj javnosti, označen kao akter izbornih zloupotreba i neregularnosti, što je prepoznato i u zadnjoj Rezoluciji Evropskog parlamenta, kao i u skoro svim redovnim izvještajima Evropske komisije.

“DPS-u bi zato trebalo da bude jasno, da su svojim ponašanjem sami sebe osudili na političku izolaciju i da su partija sa kojom praktično više niko ne želi da pregovara”, naveo je Šimrak.

Bilo bi, kako je poručio, korisno da se prisjete da ni uoči početka Parlamentarnog dijaloga opozicija nije htjela dijalog sa DPS-om, već je tražila dodatne garancije i posebnu formu razgovora.

Prema njegovim riječima, i taj dijalog i mogućnost da sa nekim razgovaraju omogućio im je upravo predsjednik parlamenta, koji je uspio da pokrene parlamentarni dijalog u periodu najveće političke krize, obilježene protestima i destabilizacijom političkih prilika.

"Sada vidimo da su tu priliku koja im je pružena zloupotrijebili, a da su posegli za još jednim krugom kupovine, ovoga puta, poslanika i ministara, i da su nakon toga raznim obmanama i opstrukcijama uradili sve da sruše dijalog", kazao je Šimrak.

On je dodao da zbog takvog ponašanja DPS-a, njima danas niko iz opozicije ne vjeruje na riječ.

Bonus video: