SDP: SNP da odluči hoće li sa opozicijom u Kotoru

U saopštenju se dodaje da SDP, iako je bio inicijator prvog sastanka opozicije, ne želi dati bilo koji razlog za izgovor onima čiji su zahtjevi vrlo čudni i "spremno ćemo sačekati svaki dogovor opozicije na sljedećem sastanku i biti spremni da podržimo svaku odluku koja će voditi formiranju nove opozicione vlasti"
17 komentar(a)
Kotor grad
Kotor grad
Ažurirano: 31.10.2016. 10:17h

Kotorski odbor SDP-a saopštio je da ukupna opoziciona javnost i građani Kotora očekuju da se SNP izjasni hoće li sa opozicijom formirati izvršnu vlast u tom gradu.

"Odmah poslije izbora okupili su se predstavnici opozicije u prostorijama SDP-a, sa izuzetkom SNP-a, i jasno iskazali stav da isključivo sa predstavnicima opozicije, bez DPS-a, formiraju novu vlast u Kotoru. 24. oktobra novoizabrani odbornici Demokrata, Demokratskog fronta, SDP-a i URE potpisali su zajedničku izjavu da neće pregovarati sa DPS-om o formiranju nove vlasti u opštini Kotor. Podsjećamo da ni dan danas novoizabrani odbornici SNP-a još nijesu potpisali tu izjavu. Ukupna opoziciona javnost, a i građani Kotora očekuju da se izjasne o toj ključnoj činjenici, koja pokazuje namjere u konstituisanju opštinske vlasti, a zbog čega su SNP-u građani i dali svoj glas", navodi se u saopštenju.

Iz SDP-a podsjećaju građane Kotora da su politički subjekti, koji su se deklarisali i prije izbora da neće stupati u koaliciju sa DPS-om, osvojili na toj platformi podršku građana Kotora i sedamnaest odborničkih mandata.

"Svi koji poznaju sistem lokalne samouprave znaju da je izabranim imenovanim licima u opštini Kotor prestao mandat i da samo vrše funkciju do izbora nove izvršne vlasti. Najbolja odbrana od toga da ovo stanje traje je što skorije formiranje nove opozicione vlasti bez sumnjivih uslovljavanja bilo koga. Znajući da je dr Branku Ivanoviću, kao bivšem predsjedniku opštine, vrlo poznato da, u slučaju neformiranja vlasti, do novih izbora bi sva vlast, po prijedlogu SNP-a, bila predata u ruke DPS-u. Ne želimo da vjerujemo da nepotpisivanje zajedničke izjave sa opozicijom ima veze sa predlogom SNP-a. Takođe, ne želimo da vjerujemo da SNP želi da DPS mjesecima vlada i krčmi Kotor, kako je i Vlada Crne Gore usred izbora prodavala Luku Bar i Buljaricu", dodaje se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da SDP, iako je bio inicijator prvog sastanka opozicije, ne želi dati bilo koji razlog za izgovor onima čiji su zahtjevi vrlo čudni i "spremno ćemo sačekati svaki dogovor opozicije na sljedećem sastanku i biti spremni da podržimo svaku odluku koja će voditi formiranju nove opozicione vlasti."

"I pored nenamjernih ili namjernih grešaka pojedinaca u opoziciji, SDP snažno vjeruje da će novu vlast u Kotoru formirati 17 odbornika opozicije. SDP će i dalje bezrezervno ulagati sve napore da dobijemo opozicionog predsjednika opštine, kako ogromne nade i povjerenje Kotorana ne bi bili iznevjereni" zaključeno je saopštenju.

Bonus video: