SDP Tivat: Duga je istorija opstrukcija Ivana Novosela

„Tragičar posljednje sjednice parlamenta, odlučio se tada za bojkot rada institucije koja ga je birala za Predsjednika opštine i čija je značajna finansijska sredstva kroz lični dohodak uživao," navode iz Opštinskog odbora
2 komentar(a)
Ivan Novosel, Foto: Siniša Luković
Ivan Novosel, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 23.06.2017. 12:09h

Jedinstvena je priča da smo u Tivtu imali predsjednika Opštine koji je bojkotovao rad Skupštine opštine i da još uvjek imamo predsjednika SO koji odbornicima zabranjuje da govore na sjednicama skupštine, ili ih ako se usude da govore uz fizičko obezbjeđenje odstranjuje sa sjednice lokalnog parlamenta, saopštio je juče Opštinski odbor SDP Tivta.

Ta stranka, čiji predlog odluke vezan za namjere Vlade da u dugoročni zakup da aerodrom Tivat, predsjednik SO Ivan Novosel (DPS) nije želio da uvrsti u dnevni red posljednje sjednice lokalnog parlamenta, istakla je da je Novosel „zabranio diskusiju i repliku, kao poslovničku mogućnost, te fizički odstanio odbornika parlamenta opozicione partije, neuvažavajući pravo na drugo mišljenje“.

Nazivajući ga "tragičarem sjednice," SDP je podsjetio da je Novosel kao tada gradonačelnik Tivta u martu 2016, tadašnjoj jedanaestorici rukovodilaca opštinskih sekretarijata i službi „zabranio prisustvo redovnim sjednicama SO Tivat, iako je to bila njihova zakonska i radna obaveza, te iako su oni bili predlagači i obrađivači tačaka na dnevnom redu SO.“

"Tada je takođe zabranio članovima radnih tijela SO iz redova DPS-a da prisustvuju sjednicama radnih tijela u pripremi skupštinskog zasjedanja kako bi onemogućio rad SO Tivat. Kao kruna zloupotrebe vršenja dužnosti gradonačelnika bila je odluka da 'svom' odborničkom klubu DPS-a predloži nedolazak na redovnu sjednicu SO Tivat. Svi su ga poslušali bez izuzetka, i niko se nije suprostavio, barem javno, takvom sramnom činu. Među njima i sadašnja Predsjednica Opštine (Snežana Matijević) i veliki broj današnjih sekretara i direktora direkcija," podsjetila je SDP čiji je kadar u to vrijeme bio na čelu lokalnog parlamenta.

Tada se na dnevnom redu SO moglo naći pitanje povjerenja gradonačelniku Novoselu „a odlazeći predsjednik nije imao potrebnu većinu odbornika.“

„Tragičar posljednje sjednice parlamenta, odlučio se tada za bojkot rada institucije koja ga je birala za Predsjednika opštine i čija je značajna finansijska sredstva kroz lični dohodak uživao. I nikada do kraja svog neslavnog mandata nije postavljao pitanje svog povjerenja a što je Poslovnička, Statutarna i Zakonska obaveza. Ostaje dakle jedinstvena priča da smo u Tivtu imali Predsjednika Opštine koji je bojkotovao rad SO i da još uvjek imamo Predsjednika Skupštine koji odbornicima zabranjuje da govore na sjednicama skupštine, ili ih ako se usude da govore uz fizičko obezbjeđenje odstranjuje sa sjednice lokalnog parlamenta," saopštila je tivatska SDP pitajući se „što je slijedeći naum gubitnika koji se nije uklopio u kulturnu i tolerantnu baštinu ovog grada u kojoj je spremnost da se sasluša, odraz civilizacijske vrijednosti“.

„Kada se u narednim danima bude analizirana kompletna aktivnost bivišeg predsjednika opštine Tivat i bivšeg predsjednika OO DPS, bivšeg člana UO Aerodromi Crne Gore iz Tivta Ivana Novoslela, možda tragičar sa 13. sjednice lokalnog parlamenta postane i bivši Predsjednik SO Tivat," zaključili su iz SDP.

Bonus video: