SDP traži da Upravni sud poništiti izbor Slavke Maraš

Ta partija podnijela je dugo najavljivanu tužbu protiv rješenja o imenovanju sekretarke Maraš, revoltirani načinom na koji je predložena
0 komentar(a)
Slavka Maraš, Foto: Zoran Đurić
Slavka Maraš, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 29.09.2011. 15:35h

Šef odborničkog kluba SDP-a Đorđe Suhih očekuje da će Upravni sud poništiti rješenje o imenovanju Slavke Maraš za sekretara Skupštine Glavnog grada, tvrdeći da njen izbor nema veze sa pravnim sistemom.

Ta partija podnijela je dugo najavljivanu tužbu protiv rješenja o imenovanju sekretarke Maraš, revoltirani načinom na koji je predložena, a potom i izabrana stara-nova sekretarka.

"U skladu sa Zakonom o upravnom sporu, podnijeli smo tužbu protiv rješenja o njenom izboru. Smatramo da je izabrana neadekvatnim postupkom, i to u momentu kada nije ni mogla biti izabrana", objasnio je Suhih.

SDP u više navrata tražio rješenje i imenovanju Maraševe

Maraševa je izabrana u maju i to po predlogu šefa odborničkog kluba DPS, Momčila Vujoševića, čemu se SDP oštro protivio, smatrajući da je to samo mogao da učini predsjednik Raško Konjević.

U SDP-u smatraju da je Maraš izabrana neadekvatnim postupkom

Nakon izbora, SDP je u više navrata bezuspješno tražio da im bude dostavljeno rješenje o imenovanju Maraševe, a potom i urgencijom djelovao, tvrdeći da taj akt nije objavljen u Službenom listu, kako bi imali mogućnost da se na njega žale.

Međutim, iz PG Biroa su to demantovali, upoznajući Suhiha da je rješenje, nakon potpisivanja, objavljeno 21. jula 2011. godine na sajtu Glavnog grada - Skupštine Glavnog grada, u dijelu Akti Skupštine - Izbor i imenovanja - X sjednica, kao i u Službenom listu Crne Gore -opštinski propisi broj 23 od 27. jula ove godine.

Bonus video: