SDP: Vodovodom upravlja gradska politika

Predstavnici SDP-a reagovali su na izjavu odbornice DPS-a Marije Đuričković Gojčević, da nisu istinite tvrdnje odbornice SDP-a Jadranke Vojinović da u londonskom vodovodu radi šest puta manje radnika
68 pregleda 2 komentar(a)
Vodovod Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Vodovod Podgorica, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 30.06.2017. 20:01h

Konfuzan odgovor odbornice DPS-a, potvrđuje podatak SDP-a da u londonskom vodovodu radi šest puta manje radnika nego u podgoričkom, smatraju iz Odbora glavnog grada SDP-a.

Predstavnici SDP-a reagovali su na izjavu odbornice DPS-a Marije Đuričković Gojčević, da nisu istinite tvrdnje odbornice SDP-a Jadranke Vojinović da u londonskom vodovodu radi šest puta manje radnika.

„Konfuznom reakcijom podgoričkog Vodovoda na iznesene argumente odbornice SDP-a Podgorice Vojinović, samo potvrđuje da podgorički Vodovod ima pet do šest puta više zapošljenih u odnosu na broj stanovnika, nego sve kompanije koje se bave istom djelatnošću u Londonu“, saopšteno je iz SDP-a.

Mišljenja su da „DPS uprava“ Vodovoda i kanalizacije pokušava da marginalizuje nedomaćinsko ponašanje i opravda svoju „predizbornu politiku nesrazmjeranog broja zapošljavanja“ u odnosu na stvarne potrebe preduzeća.

„Iz svih iznijetih argumenata upravljačke strukture Vodovoda može se samo zaključiti da povećanjem od 23 odsto cijene vode DPS uprava Vodovoda želi da finansira propuste u načinu svoga upravljanja, bilo da je riječ o neracionalnom zapošljavanju, ili da je riječ o pokrivanju troškova nastalih gubitaka“, navode iz SDP-a.

Ističu da se uvidom u zvanične veb stranice britanskih kompanija, svi mogu uvjeriti u istinitost navoda da, u odnosu na broj stanovnika, u Vodovodu i kanalizacijama radi šest puta više zaposlenih nego u kompaniji „Themas Water“, koja se bavi snabdijevanjem vode, preradom otpadnih voda i održavanjem sistema u Londonu.

Predstavnici SDP-a su „Vijestima“ dostavili podatke sa zvaničnih veb stranica kompanija, prema kojima „Affinity Water“ uslužuje oko 3,6 miliona građana i ima 1.138 zaposlenih, „Essex & Suffolk Water“ uslužuje 1,8 milliona građana, a na nivou kompanije ima 3.139 zaposlenih. Kompanija „Sutton and East Surrey Water” snabdijeva oko 687.000 korisnika i zapošljava oko 250 ljudi na lokalnom nivou, a preduzeće “Themas Water” uslužuje oko 15 milliona korisnika i ima oko 5.000 zaposlenih.

„Navedene kompanije, pored Londona, sa istim brojem zaposlenih pokrivaju potrebe poslovanja i u drugim djelovima Velike Britanije“, zaključuju iz SDP-a.

Bonus video: