SDT: Katnić se ne sastaje svake večeri sa Milom Đukanovićem, Acom Đukanovićem i Bebom Popovićem

"Glavni specijalni tužilac nekoliko puta sastao sa Milom Đukanovićem, ali isključivo na zvaničnim sastancima, u vrijeme kada je Milo Đukanović obavljao funkciju predsjednika Vlade Crne Gore", rekli su između ostalog iz SDT
52 pregleda 0 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.12.2017. 16:26h

Specijalno državno tužilaštvo demantuje neistinite navode Nebojše Medojevića iznijete za skupštinskom govornicom, da se glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić svake večeri sastaje sa Milom Đukanovićem, Acom Đukanovićem i Bebom Popović u restoranu "Leonardo"", saopšteno je iz Specijalnog državnog tužilaštva (SDT).

Medojević je ranije danas u Skupštini Crne Gore kazao "ne može SDT svaku noć da ide na konsultacije kod Aca Đukanovića i Bebe Popovića."

"Nije istina da se glavni specijalni tužilac sastaje ili se sastajao sa navedenim licima. Glavni specijalni tužilac nikada se nije sastao, niti se susreo sa Acom Đukanovićem ili Bebom Popovićem na bilo kom mjestu, pa ni u pomenutom restoranu. Radi objektivnog informisanja javnosti, ističemo da se Glavni specijalni tužilac nekoliko puta sastao sa Milom Đukanovićem, ali isključivo na zvaničnim sastancima, u vrijeme kada je Milo Đukanović obavljao funkciju predsjednika Vlade Crne Gore. Tema tih, zvaničnih susreta, nikada nije bio ni jedan pojedinačni predmet koji se vodi u Specijalnom državnom tužilaštvu, pa tako ni predmeti koji se odnose na poslanika Demokratskog fronta", navodi se u saopštenju SDT.

U saopštenju se dodaje da je Nebojša Medojević iskoristio skupštinsku govornicu za iznošenje prijetnji glavnom specijalnom tužiocu, poput one da će "neko za sve ovo platiti".

"Osim neistina, Medojević je iznio i veoma teške kvalifikacije na račun Glavnog specijalnog tužioca, nazivajući ga ratnim zločincem, bolesnim tužiocem, te navodima da su mu date crvene čizme i oružje da ubija po Crnoj Gori. Ovakvi istupi predstavljaju nastavak svakodnevne prakse da se Glavnom specijalnom tužiocu Milivoju Katniću i specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću prijeti zbog obavljanja službene dužnosti. Očigledno je da se radi o nastavku pritiska i novom pokušaju zastrašivanja tužilaca da svoj posao ne rade u skladu sa zakonom, već u skladu sa željama i potrebama Nebojše Medojevića i drugih. Zbog toga ukazujemo da Specijalno državno tužilaštvo, kao dio jedinstvenog i samostalnog Tužilaštva, svoje odluke donosi na osnovu činjenica i dokaza koji su pribavljeni na zakonom predviđen način i u zakonitom postupku, što će raditi i ubuduće", zaključuje se u saopštenju SDT.

Bonus video: