Sead Osmanović šef ulcinjskog DPS

Osmanović je u žižu javnosti dospio u septembru 2016, kada su prilikom dočeka lidera Mila Đukanovića uoči predizborne promocije, pristalice vladajuće stranke u Vladimiru napravile ceh u iznosu od 2.290 eura, koji je trebalo da bude plaćen iz gradske kase. Pokrivajući istu funkciju u Opštini, on je zajedno sa vlasnikom restorana, potpisao račun, uz pečat Opštine
1855 pregleda 1 komentar(a)
Sead Osmanović, Foto: DPS
Sead Osmanović, Foto: DPS

Sekretar za budžet i finansije u Opštini Ulcinj, Sead Osmanović novi je predsjednik Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista u tom gradu. To je odlučeno na sjednici OO koja je održana u utorak veče, a Osmanović je dobio jednoglasnu podršku, nakon što su ostali kandidati za tu funkciju, njih 17, prethodno povukli kandidaturu.

Osmanović, koji nije slovio za favorita, u žižu javnosti dospio je u septembru 2016, kada su prilikom dočeka lidera Mila Đukanovića uoči predizborne promocije, pristalice vladajuće stranke u Vladimiru napravile ceh u iznosu od 2.290 eura, koji je trebalo da bude plaćen iz gradske kase. Pokrivajući istu funkciju u Opštini, on je zajedno sa vlasnikom restorana, potpisao račun, uz pečat Opštine.

Povodom toga, kako saznaju "Vijesti", saslušan je i u tužilaštvu koje nije pokrenulo istragu jer je ceh u međuvremenu, platio neko drugi. Osmanović nikada nije demantovao te navode a od tada izbjegava komunikaciju sa "Vijestima".

Zakon ne dozvoljava da se iz državnog budžeta plaćaju partijski računi, zbog čega je svojevremno i izbila afera "Ramada" u kreaciji visokih funkcionera SD.

Bonus video: