Šešelj: Tiraninovo ubistvo moralno opravdana svar; Media tim DPS: Pozivi na linč i ubistvo na nacionalnim frekvencijama u Srbiji

Media tim Demokratske partije socijalista, reagovao je na izjavu Vojislava Šešelja, kazavši da "osuđeni ratni zločinac nastavlja da igra ulogu dežurnog političkog klovna, koji zasjenjuje i skandalizuje prostotom"
21329 pregleda 84 komentar(a)
Šešelj, Foto: Printscreen
Šešelj, Foto: Printscreen

Predsjednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, gostujući na Jutarnjem programu Televizije Happy , kazao je da predsjednik Crne Gore, Milo Đukanavić, "ne liči na normalnog čovjeka".

Govoreći o Đukanoviću i zbivanjima koja su uslijedila nakon usvajanja Zakona o slobodi vjroispovijesti, dodao je i da "Đukanović misli da ako iza sebe ima NATO i par borbenih vozila, da je svemoćan".

On je iskoristio priliku da "upozori“ Đukanovića , kazavši da "još od antičke Grčke da postoji etičko načelo da je tiraninovo ubistvo pozitivno i moralno opravdana stvar. Ko upotrebi silu protiv naroda, neće imati milost narod prema njemu. Ja ne želim ničiju smrt, upozoravao sam ga, toliko se izlajao, toliko su ti ruke prljave, bježi dok imaš vremena. Ne zalažem se za njegovu likvidaciju, ali ga upozoravam. Da je neko na vrijeme upozorio Čaušeskua, možda bi se i sklonio. Ja upozoravam Mila Đukanovića da je svaku mjeru prevršio i da mora da bježi, ako će glavu na ramenima da sačuva”, dio je skandalozne poruke Vojislava Šešelja."

Kazao je i da je Đukanović "isuviše razbijesnio srpski pravoslavni narod u Crnoj Gori, ali i one koji su se do juče izjašnjavali kao Crnogorci, probudilo se srpsko pravoslavlje u njima".

Media tim Demokratske partije socijalista, reagovao je na izjavu Vojislava Šešelja, kazavši da "osuđeni ratni zločinac nastavlja da igra ulogu dežurnog političkog klovna, koji zasjenjuje i skandalizuje prostotom".

Media tim DPS-a iznenađen je što se "ovakvim osobama koje pozivaju na ubistvo predsjednika susjedne države daje prostor na televizijama sa nacionalnom frekvencijom".

"I pored činjenice da će uvijek biti onih koji su spremni da od sebe prave budalu za pare i nekoliko poslaničkih mjesta, za čuđenje je da se ovakvim osobama koje pozivaju na ubistvo predsjednika susjedne države daje prostor na televizijama sa nacionalnom frekvencijom. Posebno nekome ko se radovao ubistvu srpskog premijera, nazivajući njegove ubice herojima. Žalosno je da organi u Srbiji, prije svih regulatorna tijela, u državi koja je na putu priključenja EU, smatraju da poziv na ubistvo spada u domen javnog informisanja. Posebno što je na istoj televiziji, prije dva mjeseca, estradni istoričar, Čedomir Antić, poznat da mu se cjelokupna životna misija svela na dokazivanje, sebi i drugima, da je “veliko - Srbin”, pozivao na linč crnogorskog ambasadora u Beogradu. Ako je i za rejting, televizijski ili politički - mnogo je. A za izgradnju dobrosusjedskih odnosa svakako nije", zaključuje se u saopštenju Media tima DPS-a.

Bonus video: