Simonović: Neka Đukanović objasni kako se sa platom premijera postaje bogataš

"Ja sam mu davno poručio da izabere mjesto i vrijeme i neka dođe na koju god hoće televiziju ili bilo koji drugi medij"
202 pregleda 0 komentar(a)
Vuksan Simonović, Foto: Arhiva Vijesti
Vuksan Simonović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 02.06.2014. 18:46h

Član Izvršnog odbora Socijalističke narodne partije (SNP) Vuksan Simonović pozvao je danas premijera Mila Đukanovića da izabere vrijeme, mjesto i medij i u razgovoru sa njim objasni "kako se to od golokuskovića sa platom premijera postaje bogataš i vlasnik zemljišta, univerziteta, banaka, hotela, fabrika, preduzeća, kompanija, novca, zgrada i drugog bogatstva vrijednog stotine i stotine miliona eura".

Simonović je poziv uputio u reagovanju nakon što jeiz Demokratske partije socijalista (DPS) saopšteno da u "crnogorskoj opoziciji uvijek neko mora igrati ulogu Vuksana Simovovića, a da ga trenutno ga vrlo originalno oponaša Miodrag Lekić".

"Nijesu građani Crne Gore zaboravili kada je Simonović išao na put u Italiju, noseći kofer pun papira bez ijednog dokaza, sa namjerom da blati svoju državu i njene legitimno izabrane predstavnike, a u stvari je uspio da obruka samog sebe. Štafetu je preuzeo Andrija Mandić, koji je nekoliko godina kasnije pozivao strane investitore da ne ulažu u Crnu Goru. Najočitiji primjer Vuksanovog sindroma građani su imali priliku da vide uoči referendumske kampanje. Zbog značaja tog pitanja čak njih četvorica su podijelili ulogu jednog obilazeći svijet tvrdeći da Crna Gora nije demokratska i da joj treba zabraniti pravo na referendum", saopšteno je ranije danas iz DPS-a.

DPS: Lekić kao Vuksan Simonović >>>

Simonović je u reagovanju naveo da se Đukanović "kukavički obrušio" na njega, te da se krije iza saopštenja DPS-a.

"Predsjednik kriminogene organizacije zvane DPS Milo Đukanović, kao posljednja kukavica, koja nema hrabrosti da se sa mnom pogleda oči u oči i da na mjestu koje sam odabere ukrsti argumente o svojoj sramotnoj ulozi u crnogorskoj tužnoj stvarnosti, ponovo je na mene pustio anonimne unajmljene žbire, hajkače, goniče i poltrone. Sa brutalnim lažima, izmišljotinama i uvredama, Đuklanović se kukavički obrušio na mene krijući se iza saopštenja DPS-a", navodi se u reagovanju Simonovića.

Đukanović, dodaje član Izvršnog odbora SNP-a, "kao moralna olupina očigledno ne bira sredstva da tražeći neprijatelje prikrije sva zla koja je instalirao i ukloni tragove kako je sa svojim poslušnicima i pajtašima unazadio, ojadio, obrukao i opljačkao Crnu Goru i njene građane i kako je i na nedavnim izborima krao glasove".

"Predsjednik kriminogene organizacije zvane DPS Milo Đukanović, kao posljednja kukavica, koja nema hrabrosti da se sa mnom pogleda oči u oči i da na mjestu koje sam odabere ukrsti argumente o svojoj sramotnoj ulozi u crnogorskoj tužnoj stvarnosti, ponovo je na mene pustio anonimne unajmljene žbire, hajkače, goniče i poltrone"

"Posebna tema je Izvještaj Komisije Skupštine Crne Gore o švercu duvana koji Đukanovića naročito peče i boli. Zapravo Đukanović sa svom svojom kamarilom za punih dvanaest godina nije ni pokušao da demantuje makar jednu jedinu riječ ili opovrgne jedan jedini dokument iz tog Izvještaja", rekao je Simonović, pozivajući Đukanovića da "smogne snage i obezbijedi da konačno mediji pod njegovom kontrolom objave taj Izvještaj sa svim dokumentima koji ga prate".

"A lako mu ga je naći. Eno ga čuva se u arhivi Skupštine Crne Gore sa svim dokazima i dokumentima, ako i to već nije uništio. I na kraju poručujem Đukanoviću da bestidnim poistovjećivanjem sebe sa Crnom Gorom i sijanjem laži i uvreda o meni i o ostalim istinskim opozicionarima neće moći sakriti sva zla koja je počinio prema Crnoj Gori. Neće oprati svoju nečistu savjest i preko tuđih leđa prikriti mnogo toga kriminalnog što je uradio. Za razliku od Đukanovića, to znaju svi časni i čestiti građani Crne Gore, ponosan sam na sve što sam uradio za svoju državu. Bio sam vođen časnom obavezom da se sa slavnog imena i obraza Crne Gore skine ljaga koju joj Đukanović sa DPS kamarilom nanio i idalje joj nanosi", kazao je Simonović.

Bonus video: