Simović: MCP odbija da evidentira poslovanje i izmiri obaveze kao što to SPC mora u svim zemljama

"U ovim vremenima nažalost svjedočimo da i sam mitropolit Amfilohije govori da crkva treba da registruje državu da bi ona bila prava i istinska država"
11499 pregleda 200 komentar(a)
Simović, Foto: Vlada Crne Gore
Simović, Foto: Vlada Crne Gore

Potpredsjednik Vlade Crne Gore Milutin Simović izjavio je večeras da Mitropolija crnogorsko primorska (MCP) odbija da evidentira poslovanje i izmiri zakonske obaveze kao što to Srpska pravoslavna crkva (SPC) mora da radi u svim zemljama.

"Dakle, jasno je da nepoštovanje zakonskih obaveza predstavlja i nepoštovanje države. Podsjećam da je i u Knjaževini i Kraljevini Crnoj Gori Crnogorska pravoslavna crkva uredno prijavljivala sve svoje prihode i popise svoje cijele imovine i sve to dostavljala na uvid državnoj vlasti. U ovim vremenima nažalost svjedočimo da i sam mitropolit Amfilohije govori da crkva treba da registruje državu da bi ona bila prava i istinska država. Crna Gora jeste država i cijeli svijet je tako prepoznaje. Država je i danas i vječno će biti. Država svih svojih građana i država jednaka za sve svoje građane", rekao je Simović za Televiziju Crne Gore, saopšteno je iz Vlade.

Bonus video: