Simović: Mediji i NVO su neprijatelji DPS-a

Simović je negirao da je novinare nazvao lešinarima, dok za izjavu o medijima i NVO tvrdi da je istrgnuta iz konteksta
0 komentar(a)
Milutin Simović, Foto: Luka Zeković
Milutin Simović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.03.2012. 08:34h

Koordinator DPS-a za Pljevlja Milutin Simović označio je medije i nevladine organizacije kao najveće neprijatelje te partije u Pljevljima, ustvrdivši da neki novinari, koje je nazvao lešinarima, rade za kontraobavještajne službe drugih zemalja. Takvu konstataciju šef poslaničkog kluba DPS-a iznio je na zatvorenoj sjednici pljevaljskog odbora DPS-a, što je „Vijestima“ potvrdilo više učesnika sastanka.

„DPS-u u Pljevljima nisu političke partije protivnici, već mediji i NVO“, citirao je Simovićeve riječi jedan od sagovornika koji je insistirao na anonimnosti.

Simović je negirao da je novinare nazvao lešinarima, dok za izjavu o medijima i NVO tvrdi da je istrgnuta iz konteksta.

DPS-u u Pljevljima nisu političke partije protivnici, već mediji i NVO.

„O medijima sam govorio u kontekstu da svojim prilozima ne prikazuju realnu sliku stanja u mnogim segmentima, pa ni u Opštinskom odboru DPS-a, i da se koriste poluistinama i neprovjerenim informacijama“.

Ko je neprijatelj partije

Simović je, tvrdi sagovornik „Vijesti“, rekao da su mediji postala oglasna tabla ljudima iz DPS-a koji ne žele dobro partiji, ali nije demantovao nijednu priču o razmiricama unutar opštinskog odbora u tom gradu.

Neki članovi su upozorili da su loši odnosi u pljevaljskom odboru kulminirali kada je na čelo došao Vuković.

Iako su sastanka neki članovi upozorili su loši odnosi u pljevaljskom odboru kulminirali kada je na čelo došao Vuković, Simović je “Vijestima” kazao da u pljevaljskom odboru nema razdora i da Vuković ima asolutnu podršku predsjedništva partije i članstva, te da je na izborima izmjerio svoju snagu u Pljevljima.

Na pitanje da prokomentariše izjavu Čeka Dačevića da je bivši gradonačelnik devedesetih godina učestvovao u pobuni u Pljevljima, Simović je kazao da se nije bavio naknadnom pameću Čeka Dačevića, navodeći da su tome svjedoci građani Pljevalja koji su u velikom broju podržali Vukovića zbog njegove građanske orjentacije.

Bonus video: