Sjednica Savjeta SDP-a: Neophodno započeti saradnju sa programski bliskom opozicijom - Vijesti.me
"ŠTO PRIJE KRENUTI SA PRIPREMAMA ZA SAMOSTALAN NASTUP PARTIJE"

Sjednica Savjeta SDP-a: Neophodno započeti saradnju sa programski bliskom opozicijom

U saopštenju se dodaje da je zaključak Savjeta da uz svo uvažavanje i zagovaranje stvarnog dijaloga, potrebno što prije krenuti sa pripremama za samostalan nastup SDP-a na jasnom programu neophodnih promjena

SDP
SDP (Foto: SDP)

Na današnjoj sjednici Savjeta Socijaldemokratske partije u Podgorici kojom je predsjedavao Rifat Rastoder ocijenjeno je da su potezi SDP-a koji su povlačeni u prethodnom periodu bili neizbježni i potrebni, te da kao takvi zaslužuju punu podršku.

Sjednici su pored članova Savjeta prisustovali i predsjednik SDP Ranko Krivokapić, potpredsjednici Raško Konjević i Almir Rebronja i generalni sekretar Ramo Bralić.

"Savjet je poslije duže i konstruktivne rasprave ocijenio da su potezi SDP-a koji su povlačeni u prethodnom periodu bili neizbježni i potrebni, te da kao takvi zaslužuju punu podršku. Predsjednik Savjeta, Rifat Rastoder je ocijenio ključnim da se izvrše opsežene pripreme za kontrolu izbornog procesa, o čemu je neophodno što prije započeti konkretnu saradnju sa svom dobornamjernom, i naročito, programski bliskom opozicijom", navodi se u saopštenju.

Ranko Krivokapić, Rifat Rastoder
Ranko Krivokapić, Rifat Rastoder(Foto: SDP)

U saopštenju se dodaje da je zaključak Savjeta da uz svo uvažavanje i zagovaranje stvarnog dijaloga, potrebno što prije krenuti sa pripremama za samostalan nastup SDP-a na jasnom programu neophodnih promjena.

"Savjet će nastaviti sa redovnim aktivnostima kako bi se maksimalno iskoristio potencijal članova ovog tijela koje okuplja ugledne profesore, privrednike, publiciste i  naučnike", zaključeno je u saopštenju.