Skupština Crne Gore: Kupili itisone za 11.000 eura

Kako su naveli u parlamentu, na renoviranje plenarne sale je utrošeno 420.925 eura, a radove je izvodila kompanija “Fidija”
184 pregleda 0 komentar(a)
Ivan Brajović, Aleksandar Jovićević, Foto: Filip Roganović
Ivan Brajović, Aleksandar Jovićević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 11.11.2017. 07:49h

Rukovodstvo Skupštine Crne Gore će u plenarnoj sali postaviti itisone vrijedne više od 11.000 eura.

U ugovoru o nabavci itisona, objavljenom na sajtu Skupštine, navodi se da su oni predviđeni za lože u plenarnoj sali. Ugovor je potpisan sa nikšićkom kompanijom “Temko”.

“Ukupna ugovorena vrijednost roba bez PDV-a iznosi 9.327 eura, PDV iznosi 1.772 eura, a ugovorena vrijednost usluga sa PDV-om iznosi 11.099,73 eura”, navodi se u ugovoru koji su potpisali generalni sekretar Skupštine Aleksandar Jovićević i predstavnik “Temka” Mojaš Ćorović.

Kako se navodi u ugovoru, cijena kvadratnog metra itisona sa uračunatim PDV-om, izradom, isporukom i postavljanjem iznosi 170 eura.

Iz Skupštine “Vijestima” nijesu odgovorili o kakvoj vrti itisona se radi i da li je razmatrana mogućnost nabavke po nižoj cijeni, zbog mjera štednje za koje se Vlada zalaže. Primjera radi, na sajtu jedne velike prodavnice tepiha u Podgorici, cijene kvadratnog metra itisona belgijske proizvodnje iznose od osam do 24 eura.

Iz skupštinske službe za odnose sa javnošću nijesu odgovorili ni zbog čega mijenjani itisoni u plenarnoj sali. U ugovoru se, između ostalog, navodi i da je garantni rok za itison dvije godine, kolika je garancija i za njihovo postavljanje.

Plenarna sala renovirana je u drugoj polovini prošle godine, zbog čega su prve sjednice aktuelnog saziva parlamenta održane na Cetinju.

Kako su naveli u parlamentu, na renoviranje plenarne sale je utrošeno 420.925 eura, a radove je izvodila kompanija “Fidija”. Iz skupštine je tada pojašnjeno da adaptacija sale podrazumijeva zamjenu krovne lanterne, krečenje sale, dijela rasvjete kao i čišćenje sistema ventilacije i spuštenog plafona urađenog od staklenih ploča. Tada su, kako su pojasnili u Skupštini, na zgradi državnog parlamenta zamijenjeni prozori a adaptirana je i fasada.

Bonus video: