Skupština GO Golubovci: Odbornici DPS-a donijeli plan

Predsjednik GO Dušan Radonjić kazao je da, kao gradska opština, usvajaju finansijski plan, a ne budžet i da će tako biti do konačne transformacije zakona, izmjene Statuta i statutarnih odluka i transformacije gradske opštine u opštinu u sastavu Glavnog grada
86 pregleda 2 komentar(a)
GO Golubovci, Foto: Luka Zeković
GO Golubovci, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.12.2016. 09:38h

Odbornici Demokratske partije socijalista (DPS) usvojili su juče finansijski plan Gradske opštine Golubovci za 2017. godinu, u iznosu od 2,7 miliona eura.

Protiv plana glasao je odbornik Socijalističke narodne partije (SNP) Slavko Vukčević, koji je bio jedini predstavnik opozicije na jučerašnjoj sjednici.

Vukčević je kazao da se prihodi od lokalnih komunalnih taksi, poreza na nepokretnost i naknade za korišćenje prirodnih dobara godinama nerealno planiraju.

„Loše je što se i za 2015, 2016. i 2017. godinu provlače neke stavke koje se iz godine u godinu ne realizuju. Bilo je predviđeno 50.000 eura za izgradnju pješačke staze od OŠ 'Niko Maraš' do skretanja za Kurilo, a za put Golubovci - Mataguži 450.000 eura. To nije realizovano“, kazao je Vukčević.

On je kao dobru stavku u budžetu naveo planirana sredstva za opremanje Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju i što je prihvaćena njegova inicijativa za adaptaciju objekta pored Doma omladine u Berislavcima.

Odbornik DPS-a Predrag Anđušić ocijenio je da su opredijeljena sredstva raspoređena kako treba, te da mu je želja da se planiranih 500.000 eura počnu trošiti za rekonstrukciju puta Golubovci -Mataguži.

Predsjednik GO Dušan Radonjić kazao je da, kao gradska opština, usvajaju finansijski plan, a ne budžet i da će tako biti do konačne transformacije zakona, izmjene Statuta i statutarnih odluka i transformacije gradske opštine u opštinu u sastavu Glavnog grada.

Radonjić je kazao da se nada da će u 2017. uspjeti da završe dnevni centar, te da bi Glavni grad obezbijeđene parcele trebalo da oslobodi komunalija i da učestvuje u dijelu opremanja, dok će resorno Ministarstvo učestvovati kroz obezbjeđenje projekta i izgradnju objekta.

On je istakao da je plan razvojni, dobro projektovan, i da i pored njega ima dodatnih ulaganja u Zetu od Glavnog grada i države.

Radonjić je kazao da nekoliko kapitalnih projekata bitnih za GO, ne zavisi isključivo od lokalne uprave, što je slučaj i sa putem Golubovci-Mataguži.

„Već treću godinu imamo obezbijeđenog izvođača radova, obezbijeđena sredstva za rješavanje imovinsko-pravnih odnosa i obezbijeđena sredstva za prvi dio I faze. Rješavanje imovinskih odnosa nije naša nadležnost, ali smo potpuno aktivno uključeni u to“, kazao je Radonjić

Bonus video: