Skupština plaća parlamentarnim odborima 40.000 eura za zakup prostorija

U ugovoru o zakupu, objavljenom na portalu javnih nabavku, navodi se da će ta suma biti izdvojena za 223 kvadratna metra poslovnog prostora u Ulici Vuka Karadžića
1429 pregleda 1 komentar(a)
Nabavljaju opremu za salu: Brajović i Jovićević, Foto: Boris Pejović
Nabavljaju opremu za salu: Brajović i Jovićević, Foto: Boris Pejović

Skupština Crne Gore potrošiće skoro 40 hiljada eura za zakup poslovnih prostora koje će koristiti parlamentarni odbori. Odlukom Skupštine, koju je potpisao generalni sekretar Aleksandar Jovićević, za zakup poslovnog prostora u centru Podgorice biće potrošeno 32.739 eura.

U ugovoru o zakupu, objavljenom na portalu javnih nabavku, navodi se da će ta suma biti izdvojena za 223 kvadratna metra poslovnog prostora u Ulici Vuka Karadžića.

“Zakupac može, ali nije obavezan zadržati, koristiti i plaćati eventualne telefonske, internet i kablovske TV servise, koje ponuđač već ima uspostavljene u prostoru koji nudi”, navodi se u odluci. Skupština je i ranije koristila poslovne prostore u zgradi u centru Podgorice, a u njoj su se nalazile kancelarije Odbora za ekonomiju, finansije i budžet. U javnom pozivu navedeno je da parlament traži zakup osam nezavisnih kancelarijskih jedinica, povezanih zajedničkim hodnikom koje se nalaze na istom nivou. Poslovni prostor morao je imati i najmanje dva odvojena sanitarna čvora i jednu opremljenu kuhinju sa čajnom kuhinjom, sudoperom, frižiderom, bojlerom, aspiratorom i dodatnim kuhinjskim elementima. U istoj zgradi u centru Podgorice crnogorski parlament je iznajmio prostor od 77 kvadrata za 7.920 eura godišnje.

Crnogorski parlament je donio odluku za kupovinu multimedijske opreme u vrijednosti od 42.081 eura. U odluci se navodi da će za taj novac rukovodstvo parlamenta platiti nabavku konferencijskog sistema, televizore, panel za glasanje, slušalice, audio misketu i kompjutere. Skupština je raspisala i tender za nabavku avio-karata, a procijenjena vrijednost je 150.000 eura. Javnim pozivom je predviđeno da za taj novac bude plaćena 391 karta. Parlament će iz budžeta potrošiti i 30 hiljada eura za nabavku kancelarijskog materijala.

Bonus video: