Šljivančanin: Tražimo smjenu Vukićevića

"Događanja na Žabljaku govore o tome da se ovdje vode dvije borbe. Prva, protiv biznisa u nacionalnim parkovima, a druga protiv devastiranja i sječe šume u zoni nacionalnog parka koje nisu ništa drugo do priprema terena za uvođenje nekog novog tajkuna"
1506 pregleda 4 komentar(a)
Darko Šljivančanin, Foto: Demokratska Crna Gora
Darko Šljivančanin, Foto: Demokratska Crna Gora

Demokratska Crna Gora podržava protest na Žabljaku protiv sječe smreka u zaleđu Crnog jezera i prvi smo razotkrili štetne i protivpravne ugovore zaključene na štetu građana, a u korist tajkuna i privilegovanih pojedinaca, saopšteno je iz te partije.

Kako je kazao predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Žabljak Darko Šljivančanin, sa Žabljaka se šalje poruka "da se kompletan Žabljak ujedinio da spriječi tajkune u sječi naše šume i devastaciji Nacionalnog parka".

"Događanja na Žabljaku govore o tome da se ovdje vode dvije borbe. Prva, protiv biznisa u nacionalnim parkovima, a druga protiv devastiranja i sječe šume u zoni nacionalnog parka koje nisu ništa drugo do priprema terena za uvođenje nekog novog tajkuna. Za ovo se slobodno kao najveći krivac može osjećati aktuelni predsjednik Opštine Žabljak, Veselin Vukićević. Iz tog razloga, odbornici Demokratske Crne Gore će u ponedjeljak podnijeti inicijativu za razrješenje predsjednika Opštine zbog toga što je uopšte dozvolio da mi danas budemo u situaciji da branimo ono što nikome normalnom ne bi palo na pamet da takne - naša ekološka bogatstva. Molimo sve odbornike opozicije da podrže našu inicijativu, a odbornike DPS-a da glasaju za smjenu aktuelnog predsjednika Opštine. U slučaju da to ne učine, odbornici DPS će potvrditi da i sami, jednako koliko i Vukićević, stoje iza ovakve okupacije na Durmitoru", naveo je Pljivančanin.

Bonus video: