Sloboda medija ključna karakteristike demokratskog društva

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je pozdravio prvu posjetu predstavnika OEBS-a za slobodu medija Podgorici i istakao značaj podrške te organizacije unaprjeđenju medijske scene u Crnoj Gori i promociji međunarodnih standarda na tom polju
63 pregleda 0 komentar(a)
Duško Marković, Arlem Dezir, Foto: Gov.me
Duško Marković, Arlem Dezir, Foto: Gov.me
Ažurirano: 06.02.2018. 20:13h

Sloboda medija, zaštita novinara, promocija medijskog pluralizma i jačanje poštovanja profesionalnih standarda i samoregulacionog okvira, ključne su karakteristike demokratskog društva na kome treba da rade svi društveni akteri.

To je ocijenjeno u razgovoru premijera Duška Markovića i predstavnika Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) za slobodu medija, Arlema Dezira.

Kako je saopšteno iz Vlade, Marković je pozdravio prvu posjetu predstavnika OEBS-a za slobodu medija Podgorici i istakao značaj podrške te organizacije unaprjeđenju medijske scene u Crnoj Gori i promociji međunarodnih standarda na tom polju.

"Predsjednik je informisao sagovornika o planovima Vlade na unaprjeđenju medijskog zakonodavnog okvira u narednom periodu i istakao važnost saradnje na tom planu sa OEBS-om i korišćenja njegove ekspertize i savjeta“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je predstavnik OEBS-a za slobodu medija istakao dobru saradnju sa Vladom Crne Gore i pozdravio ostvarene rezultate.

On je ponovio spremnost OEBS da nastavi da pruža svu neophodnu podršku u pravcu daljeg unapređenja slobode medija, zaštite novinara, promocije medjijskog pluralizma i jačanja poštovanja profesionalnih standarda i samoregulacionog okvira.

"Konstatovano je da su navedene oblasti ključne karakteristike demokratskog društva na kome treba da rade svi društveni akteri“, kaže se u saopštenju.

Sastanku je prisustvovala i šefica Misije OEBS-a u Crnoj Gori Mariz Davije.

Bonus video: