Slovenija ponovo razmatra kandidaturu Mugoše za ambasadora

Ministar je slovenačkoj “Pop TV” izjavio da nije bio upoznat sa medijskim navodima o Mugošinoj povezanosti sa koruptivnim aferama i slučajem napada na novinare
45 komentar(a)
Miomir Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Miomir Mugoša, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 08.03.2015. 07:31h

Slovenački ministar vanjskih poslova Karl Erjavec kazao je da će to ministarstvo još jednom razmotriti zahtjev Crne Gore da Miomir Mugoša bude ambasador u Sloveniji.

Ministar je slovenačkoj “Pop TV” izjavio da nije bio upoznat sa medijskim navodima o Mugošinoj povezanosti sa koruptivnim aferama i slučajem napada na novinare.

"Nisam znao za ove činjenice. Provjerićemo stvar i proučićemo je još jednom", izjavio je Erjavec.

Podsjećajući na slučaj napada bivšeg gradonačelnika na urednika i fotoreportera “Vijesti”, ali i navode o umiješanosti u koruptivne afere, u prilogu slovenačke televizije se navodi da će crnogoska ambasada u Ljubljani dobiti “kontroverznog domaćina”. U prilogu se ističe da je Mugošin izbor za ambasadora izazvao polemike u Crnoj Gori i podsjeća na izvinjenje predsjednika Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapića zbog odluke njegovih partijskih kolega da podrže Mugošu. Slovenačka televizija podsjetila je i da je Krivokapić obećao da će ispraviti grešku ako nađe model za to. “Pop TV” pojašnjava i da se rijetko dešava da država domaćin ne uruči agreman ambasadoru i da za to moraju postojati krupni razlozi.

Uticajni slovenački list “Delo” nedavno je kritikovalo Erjavceovo ministarstvo zbog odluke da prihvati Mugošino imenovanje za ambasadora i “batinašu dala zeleno svjetlo”.

Brzo dobio agreman, Podgoricu pretvorio u velegrad

Iz crnogorske ambasade za “Pop TV” su kazali da je Mugoša dobio sve potrebne dozvole u Crnoj Gori i u relativno kratkom roku dobio agreman od Slovenije.

U odgovorima ambasade navodi se da je Mugoša bio ministar u Vladi i dugogodišnji gradonačelnik Podgorice.

“Skoro 15 godina bio je jedan od najuspješnijih gradonačelnika Podgorice. U vrijeme njegovog mandata Podgorica je pretvorena u moderan grad”, naveli su u ambasadi.

Bonus video: