Slučaj Ramada: Sva krivica ide na Obradovića?

"Jasna je njegova krivica, ali isto tako svi znamo, od njega, preko članova SD, pa do cjelokupne crnogorske javnosti da je njegov pretpostavljeni, i partijski i profesionalni šef, ministar Brajović nalogodavac, pa i potpisnik zahtjeva za plaćanje upućenog državnom trezoru"
0 komentar(a)
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ivan Brajović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.09.2016. 14:16h

Vrhovni tužilac Ivica Stanković obavijestio je nezavisnog poslanika Mladena Bojanića da je povodom slučaja "Ramada" preduzeta istražna radnja.

Na osnovu današnje informacije iz VDT, da se naslutiti da se sva odgovornost za zloupotrebe državnih resursa u korist Socijaldemokrata pokušava locirati na direktora Direkcije za željeznicu, g-dina Nebojšu Obradovića, saopštio je Bojanić.

"Jasna je njegova krivica, ali isto tako svi znamo, od njega, preko članova SD, pa do cjelokupne crnogorske javnosti da je njegov pretpostavljeni, i partijski i profesionalni šef, ministar Brajović nalogodavac, pa i potpisnik zahtjeva za plaćanje upućenog državnom trezoru", piše u daljem saopštenju.

On je pozvao ministra Ivana Brajovića da se izjasni.

"Zato pozivam ministra Brajovića da se odredi da li će biti moralna gromada i preuzeti svoju odgovornost, ili će ostati nemoralna Ramada, i svojoj poltičkoj ambiciji podrediti dalju sudbinu Nebojše Obradovića, odnosno cijele njegove porodice. Podsjećam ga da je Obradoviću zbog ovog djela zaprijećena zatvorska kazna u trajanju od 6 mjeseci do 3 godine. Neka se Brajović dobro zamisli da li je njegova fotelja vrijedna košmara u koji gura cijelu jednu porodicu. Izbor je njegov, on se pita za njihovu sudbinu", zaključuje se u Bojanićevom saopštenju.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić juče je tokom susreta sa predstavnicima NVO sektora kazao da će uskoro podići optužnicu za slučaj “Ramada”, saznaju “Vijesti”.

Bonus video: