Smjena u partiji ne mijenja status Vučinovićeve u Vladi

Vučinovićeva je “Vijestima” kazala da joj nije neočekivana odluka Središnjeg odbora, navodeći da je taj stranački organ mjesecima opstruirao svaku njenu inicijativu...
1194 pregleda 0 komentar(a)
Smjena u partiji ne znači da će Vučinovićeva izgubiti ministarsku funkciju: Čelnici HGI, Foto: Siniša Luković
Smjena u partiji ne znači da će Vučinovićeva izgubiti ministarsku funkciju: Čelnici HGI, Foto: Siniša Luković

Promjene u Vladi nisu povezane sa kadrovskim promjenama u političkim partijama vladajuće koalicije, poručili su iz Vlade Crne Gore.

To su iz Vlade kazali “Vijestima” odgovarajući na pitanje da li će razamatrati da zamijene ministarku bez portfelja Mariju Vučinović, s obzirom na to da je smijenjena sa čela Hrvatske građanske inicijative (HGI)

“Sastav Vlade predlaže premijer, a ne Vlada. Personalne promjene predlaže predsjednik Vlade i one nijesu povezane sa kadrovskim promjenama u političkim partijama koalicije”, kazali su “Vijestima” iz Vladinog Biroa za odnose sa javnošću.

Središnji odbor HGI je u srijedu izglasao nepovjerenje dugogodišnjoj predsjednici partije i ministarki bez portfelja, ali to očigledno neće uticati na njenu funkciju u Vladi.

Za vršioca dužnosti predsjednika HGI izabran je Josip Gržetić, član Predsjedništva, koji će ovu dužnost obavljati do vanrednog sabora stranke. Prema nezvaničnim informacijama, inicijatori smjene bili su dosadašnji najbliži saradnici ministarke bez portfelja - članovi Predsjedništva HGI, poslanik Adrijan Vuksanović i Zvonimir Deković koji je istovremeno i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore.

Vučinovićeva je “Vijestima” kazala da joj nije neočekivana odluka Središnjeg odbora, navodeći da je taj stranački organ mjesecima opstruirao svaku njenu inicijativu, a pojedini članovi pokazivali nerazumijevanje, ali nije željela da komentariše sjednicu Središnjeg odbora na kojoj je smijenjena.

“Želim podsjetiti javnost je da sam na čelo HGI stupila 2004. godine, u trenutku kada se niko od tadašnjeg sastava naše političke stranke nije htio prihvatiti funkcije predsjednika”, kazala je ona za “Vijesti”.

Deković i Vuksanović se još uvijek nisu oglašavali nakon što je po njihovoj inicijativi smijenjena predsjednica partije.

Bonus video: