SNP: AEM osuđuje komšije, a ćute na vrijeđanje Srba i SPC

U SNP-u ocjenjuju da je posljednjih sedmica došlo do izražaja izvještavanje "upereno protiv Mitropolije crnogorsko-primorske, njenih čelnih ljudi, organizacije litija i vjerujućeg naroda"
2237 pregleda 11 komentar(a)
SNP
SNP

Najava Agencije za elektronske medije Crne Gore da će od Agencije za elektronske medije Srbije zatražiti da preispita sadržaje koji su, po njenom mišljenju, propagandistički, neprimjereni, puni govora mržnje i diskriminacije prema Crnoj Gori, predstavlja krajnji vid licemjerja koje je odavno postalo očigledno, poručili su iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Odgovorni u ovoj instituciji kažu da je Crna Gora u poslednjih 15 dana izložena neviđenoj negativnoj propagandi od strane pojedinih srpskih medija. Dok traže odgovornost medija Srbije, da li nadležni u Agenciji za elektronske medije osjećaju imalo stida što godinama, ako ne i decenijama, ne preduzimaju ništa da sankcionišu pojedine crnogorske medije koji plasiraju sadržaje koji na diskriminatorski, vulgaran i zlonamjeran način, sračunat na izazivanje mržnje, predstavljaju srpski narod u Crnoj Gori? Da li su ikada uputili protest ijednoj medijskoj kući zbog neprimjerenog izvještavanja o Srpskoj pravoslavnoj crkvi, njenoj istoriji i aktivnostima? Odgovor je jasan. Nikada se tako nešto nije desilo, a dok je trenutna elita na vlasti, stanje se neće promijeniti", navode iz SNP-a.

U toj partiji ocjenjuju da je posljednjih nekoliko sedmica naročito došlo do izražaja izvještavanje "upereno protiv Mitropolije crnogorsko-primorske, njenih čelnih ljudi, organizacije litija i vjerujućeg naroda", ali AEM, kako navode u SNP-u, nije našao za shodno da reaguje.

"Međutim, da osude komšije bili su brzi. Istovremeno, u crnogorskim medijima već godinama se forsira nepriznata Crnogorska pravoslavna crkva, a AEM to, naravno, ne vidi. Socijalistička narodna partija smatra da Agencija za elektronske medije nema moralno pravo da od drugih traži nešto što ni sama u svojoj profesionalnoj praksi ne primjenjuje. Umjesto da osuđuju i od komšija traže objašnjenja i izvinjenja, nadležni u ovoj instituciji treba prvo da pogledaju u svoje dvorište, zabilježe sve ono na šta nisi reagovali u proteklom periodu i pokušaju da isprave nepravdu koju su učinili onima iz čijeg džepa primaju plate", zaključuju u SNP-u.

Bonus video: