SNP: Ambasadori ne bi trebalo da su politički podanici

Iz SNP-a pozivaju ambasadore da kažu smatraju li da je korektno da novac kojim ih plaćaju građani troše na pomaganje osobe koja je zbog svog ponašanja sklonjena iz diplomatske službe
1205 pregleda 1 komentar(a)
Socijalistička narodna partija Crne Gore
Socijalistička narodna partija Crne Gore
Ažurirano: 23.11.2019. 13:25h

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je ambasadore Miodraga Vlahovića, Nebojšu Kaluđerovića i Željka Perovića, koji su platili kaznu izrečenu suspendovanoj službenici Ministarstva vanjskih poslova Mirni Nikčević, da kažu da li tim aktom podržavaju njeno mišljenje o većinskom pravoslavnom stanovništvu Crne Gore zbog kojeg je i osuđena.

Vijest da su ambasadori platili kaznu Nikčevićeve je, kako navode iz SNP-a, "iznenadila sve slobodnomisleće ljude u našoj zemlji".

"S obzirom da su ambasadori izjavili da na ovaj način pomažu samohranoj majci i državi Crnoj Gori od konstantnih napada na njenu istoriju, kulturu i identitet, SNP CG ih poziva da kažu da li ovim aktom podržavaju Nikčevićkino mišljenje o većinskom pravoslavnom stanovništvu Crne Gore zbog kojeg je i osuđena, te da li smatraju da je korektno da novac kojim ih plaćaju građani troše na pomaganje osobe koja je zbog svog ponašanja sklonjena iz diplomatske službe i koja nastavlja da vrijeđa i provocira vjerni narod Crne Gore", navodi se u saopštenju SNP-a.

Napominju da bi ambasadori trebalo da budu predstavnici svih građana, "a ne politički podanici" i da, po pravilu diplomatske službe, ne bi smjeli da se upliću u dnevnu politiku. Tu lekciju, ocjenjuju u SNP-u, "očigledno nisu savladali".

"Na kraju, volja je ambasadora kome će uplaćivati novac, ali kada se iz političkih i navodno patriotskih razloga pomaže gospođi Nikčević, treba se zapitati zašto se ranije nisu sjetili da u Crnoj Gori ima mnogo samohranih majki i ugroženih porodica kojima je pomoć neophodnija", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: