SNP Bar: Jeste li podijeljeni na Radmilu i Duška ili na Zorana i Dušana

Iz SNP su naglasili da se istina može samo potvrditi, a nikako demantovati
68 pregleda 1 komentar(a)
grad Bar, padavine, Foto: Anto Baković
grad Bar, padavine, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 08.11.2017. 14:17h

Iz barskog SNP-a su replicirali Opštinskom odboru DPS povodom teksta DPS Bar: Tvrdnje o uštedi budžeta politički avanturizam, napominjući da je u ovom saopštenju DPS potvrđeno da je „potpuno tačno“ sve što je OO SNP Bar ranije objavio.

Iz SNP su naglasili da se istina može samo potvrditi, a nikako demantovati „što u DPS dobro znaju, pa onda sigurnim korakom mijenjaju temu“.

Iz SNP su prozvali DPS da „kad su se već oglasili“, odgovore „ako mogu i smiju“ zašto su finansije opštine Bar u VD stanju četiri godine i zašto se na mjestu sekretara za finansije smjenjuju vršioci dužnosti od prošlih lokalnih izbora. Iz SNP traže odgovor šta je preduzeto na zaštiti 72 opštinska stana „koja je oteo Fond za solidarnu stambenu izgradnju“.

"Da li je vrijeme da skupite hrabrost i pitate Vladu što vam uze Maljevik iz nadležnosti, je li možda da završi nedovršenu namjeru o otimanju deset miliona eura barskoj opštini kad već vi sa vaših “vazda 19 odbornika” niste uspjeli? Ne, vi o tome ne smijete i onda bježite na teren politikanstva i demagogije", ističu iz SNP.

Povodom DPS navoda o podjelama u SNP, iz SNP su postavili kontrapitanje-na kojoj je strani barski DPS Bar u aktuelnom sukobu bivše rektorke Vojvodić i Vlade Crne Gore.

"Ako se DPS Crne Gore podijeli zbog svađe Radmile I Duška, u kojoj će “struji” biti barski DPS-ovci, kod Mila ili kod Duška. Što se vaših 19 glasova u SO Bar tiče, bez kojih nema donošenja odluka, to nam je novost, jer ste na izborima dobili 13 mandata. Ako je DPS-ovih 19 odbornika, onda je vrijeme da javnost Crne Gore sazna je li su Mićo Orlandić i njegovih trojica odbornika DPS-ovi ili SD-ovi, ili je možda bilo nekih transfera u međuvremenu, a da Barani nisu obavješteni. Da Ii je i dosadašnji odbornik BS sada odbornik DPS kako navedoste? Da li je Radomir Novaković Cakan DPS-ov , svoj ili odbornik Pozitivne?", pitaju iz SNP, dodajući da bi se po nekim nedavnim glasanjima „reklo da su bili više svoji nego vaši, naravno, do ispunjenja uslova, a poslije toga ste svi isti“.

"No tih 19 vaših, kako rekoste DPS-ovih, nisu baš bili vazda na broju, da ste ih imali ne bi padao ni Maljevik. Mada nije ni čudo što vas nema kad vas nije bilo dovoljno ni na sjednici OO DPS kad vam je dolazio šef, pa ste dobili kritike. Još uvijek se po Baru tumači, jesu li odsutni bili ljuti zbog sukoba Radmile i Duška ili zbog barskog sukoba Zorana i Dušana", zaključuje se u saopštenju SNP.

Bonus video: