SNP: Bila je čast biti na istom putu sa Momirom Bulatovićem

Iz Socijalističke narodne partije poručuju da će Bulatovića pamtiti kao čovjeka koji se zalagao za dobrobit svih
14166 pregleda 25 komentar(a)
Bulatović u crnogorskom parlamentu
Bulatović u crnogorskom parlamentu
Ažurirano: 01.07.2019. 13:09h

Momir Bulatović bio je neumorni borac za istinu, pravdu i solidarnost, i bila je čast biti na istom putu sa njim, na putu ka pravednijoj i boljoj Crnoj Gori, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

Osnivač SNP-a i bivši predsjednik Crne Gore preminuo je juče u 63. godini.

"Socijalistička narodna aprtija Crne Gore se sa posebnim pijetetom i tugom oprašta od svog osnivača, prvog predsjednika, dobrog čovjeka Momira Bulatovića, bivšeg predsjednika Crne Gore i predsjednika Vlade SR Jugoslavije. Opraštamo se od neumornog borca za istinu, pravdu i solidarnost. Upravo ta ideja pravde i solidarnosti okupila je desetine hiljada građana, koji su predvođeni Momirom, nastojali da Crna Gora bude zemlja u kojoj će se živjeti časno i dostojanstveno. Bila je čast biti na istom putu sa njim, na putu ka pravednijoj i boljoj Crnoj Gori", kazali su iz SNP-a.

Poručuju da će Bulatovića pamtiti kao čovjeka koji se zalagao za dobrobit svih.

"Bio je veliki patriota, koji je u najtežim trenucima za Crnu Goru i SR Jugoslaviju bio stamen i nepokolebljiv. Pamtićemo njegovu hrabrost i odlučnost u doba NATO agresije na našu domovinu. Vjerovao je da stabilnost u državi može donijeti samo bratsko pomirenje i povjerenje. Pamtićemo ga kao čovjeka koji se zalagao za dobrobit svih, za boljitak naših porodica. Poseban respekt je zavređivala njegova težnja da pravda nadvlada nepravdu i da se Crna Gora vrati idealima i principima koje su ustoličili naši preci. Njegovo ime ostaće na najsvjetlijim stranicama istorije našeg naroda, a narod u Crnoj Gori i šire će ga upamtiti kao ljudsku veličinu. Ogromni pijetet za čovjeka iz naroda, Momira Bulatovića", zaključuje se u saopštenju SNP-a.

Bonus video: