SNP: Brajović da se povuče - Vijesti.me
REAKCIJA POVODOM ISTRAGE SDT-A

SNP: Brajović da se povuče

SNP
SNP (Foto: Arhiva Vijesti)

Socijalistička narodna partina (SNP CG) poziva predsjednika Skupštine Ivana Brajovića da se povuče i ostavi slobodu istražnim organima da rade svoj posao.  

"To je ustaljena praksa u razvijenim demokratijama i samo na taj način Brajović može skinuti sumnju sa sebe i ljagu sa jedne od najvažnijih institucija u državi. Sasvim smo sigurni da će se Brajović voditi primjerom Ivice Stankovića, pa će se ova agonija, kao i brojne druge, nastaviti u nedogled", navode iz SNP-a.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović potvrdio je juče da zna da se protiv njega vodi istraga, nakon što je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) objavilo da istražuje njegove transakcije, odnosno podmirivanje najmanje 50.000 eura minusa na njegovoj rivolving kartici.

Prethodno je SDT objavilo da su “povodom navoda koji su iznijeti na sjednici Skupštine Crne Gore 12.11. 2019. godine, a u vezi s eventualnim transakcijama na revolving karticama, u Specijalnom državnom tužilaštvu već formirani spisi predmeta poslovne oznake Ktr-S 235/17 i u navedenom predmetu u toku je izviđaj.”

Iz broja predmeta se vidi da je on formiran 2017. godine, a u informaciji SDT-a se ne pominju imena.

 


Vidi sve komentare