SNP Budva: Hitno raskinuti ugovor o zakupu grad-hotela Sveti Stefan

"Aktuelni režim, kako na opštinskom, tako i na republičkom nivou, je napravio od našeg mjesta ono što nijednom osvajaču ovdje nije pošlo za rukom"
69 pregleda 5 komentar(a)
Ažurirano: 06.10.2012. 19:11h

Budvanska SNP ponovo je zatražila da se "hitno raskine ugovor o zakupu grad-hotela Sveti Stefan, te da državni tužilac ispita slučaj.

„Poslije skoro šest godina bez promjene je na Svetom Stefanu.

Grad hotel Sveti Stefan nije otvoren u punom kapacitetu, plaže su poluotvorene, radnici istjerani sa raznim pritiscima iz hotela.

Nijedno novo radno mjesto nije otvoreno.

Aktuelni režim, kako na opštinskom, tako i na republičkom nivou,

"Otvorićemo pristup grad-hotelu, pozvati državnog tužioca (Ranku Čarapić) da preispita ugovor između HG 'Budvanska rivijera' i 'Adriatik propertisa', odnosno 'Aman roizortsa', i tražiti da se on raskine, jer se ne poštuje ni sa jedne strane"

On je pozvao Paštroviće da više ne nasijedaju na lažna obećanja.

"Dragi moji Paštrovići, prevarili su vas 2005, prevarili su vas 2009, ne dozvolite da vas prevare 2012.

Ono što ćemo prvo uraditi 15. oktobra je da ćemo otvoriti sve plaže, kako u Crnoj Gori, tako i opštini Budva.

Otvorićemo pristup grad hotelu Sveti Stefan, pozvati državnog tužioca da preispita ugovor između HG 'Budvanska rivijera' i 'Adriatik propertisa', odnosno 'Aman roizortsa', i tražiti da se taj ugovor raskine, jer se ne poštuje ni sa jedne strane.

Donijećemo DUP 'Sveti Stefan' u najkraćem mogućem roku.

Rađenović: Petrovac ima sve atribute da bude opština

Smatramo da Paštrovići, stanovnici Svetog Stefana i svi stanovnici Crne Gore imaju pravo da se kupaju na ovoj svetostefanskoj plaži, a ne da se kupaju u fekalijama.

Spojićemo šetalište od Pržnog do Kamenova, napravićemo raskrsnicu i insistiraćemo na tome, jer Petrovac ima sve atribute da bude opština, ispunjava sve zakonom predviđene uslove i nadamo se da ćemo u tome uspjeti", poručio je Rađenović.

Kandidat na listi SNP Đuro Rafailović upozorio je da ništa bolja situacija nije ni u Bečićima.

On je kazao da Bečići imaju desetak hotela A kategorije sa pet zvjezdica i tri-četiri puta toliko malih hotela, i desetine hiljada ležaja u privatnom smještaju, koji su uglavnom bili popunjeni strancima koji su, nažalost, morali da ponesu ružnu sliku, jer je šetalište ličilo na vašarište.

Galerija

Bonus video: