SNP će razgovarati sa predstavnicima Demokratskog fronta

Glavni odbor SNP ukazuje predsjedniku Crne Gore, Filipu Vujanoviću, da u ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora u Crnoj Gori
17 komentar(a)
Ažurirano: 29.07.2012. 15:43h

Glavni odbor (GO) Socijalističke narodne partije (SNP) ovlastio je rukovodstvo i predsjednika stranke Srđana Milića, da pozovu na razgovor predstavnike Demokratskog fronta o obezbjeđenju fer i demokratskih uslova za održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

Kako je saopšteno iz SNP-a, GO je danas, između ostalog, razmatrao aktuelnu političku situaciju u svjetlu odluke o skraćenju mandata 24. saziva Skupštine Crne Gore, koju je donijela pralamentarna većina.

"Glavni odbor SNP ukazuje predsjedniku Crne Gore, Filipu Vujanoviću, da u ovom trenutku ne postoje uslovi za održavanje fer i demokratskih izbora u Crnoj Gori, i da bi bilo za očekivati da u tom pravcu primjeri i svoju odluku“, kaže se u saopštenju.

Milić razmišlja i o bojkotu izbora >>>

Navodi se da je GO ovlastio Milića i rukovodstvo stranke da pozovu na razgovor predsjednika i predstavnike Demokratskog fronta o obezbjeđenju fer i demokratskih uslova za održavanje prijevremenih parlamentarnih izbora.

GO je time, kako je pojašnjeno, podržao zaključke donesene na posljednoj sjednici Izvršnog odbora, o pozivanju svih političkih subjekata u Crnoj Gori, kao i državnih organa, u dijelu njihovih nadležnosti, da svojim aktivnim djelovanjem omoguće sprovođenje narednih parlamentarnih izbora u fer i demokratskim uslovima.

"Kako bi se obezbijedilo sankcionisanje neregularnosti, vezanih za zloupotrebu državnih resursa u partijske svrhe, a koje su svoje pojavne oblike posebno imale prilikom posljednjih lokalnih izbora u Herceg Novom i Tivtu“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: