SNP Cetinje: Državni organi da se okrenu prijestonici

SNP je pozvao sve relevantne faktore da se posvete hitnoj izradi i usvajanju izmjena i dopuna više akata, od Zakona o prijestonici do Zakona o finansiranju lokalne samouprave
7 komentar(a)
Cetinje, Foto: Facebook
Cetinje, Foto: Facebook
Ažurirano: 20.06.2013. 12:28h

Cetinjski odbor Socijalističke narodne partije (SNP) apelovao je danas na državne institucije da se konkretno i temeljno, okrenu crnogorskoj prijestonici i da, sa, kako su naveli, više puta ponovljenih riječi i fraza, konačno pređu na konkretna djela.

U SNP smatraju da kao prijestonica države i grad koji je sistematski zapuštan godinama, Cetinje zaslužuje poseban tretman u nacionalnom zakonodavstvu.

Cetinjski SNP je pozvao sve relevantne institucije i faktore da se posvete hitnoj izradi i usvajanju izmjena i dopuna više akata, od Zakona o prijestonici do Zakona o finansiranju lokalne samouprave.

"Samo na taj način, oni koji su izabrani od građana Crne Gore, dokazaće da im je stalo do Cetinja, kao prijestonice svih stanovnika naše države, i da su spremni da sa riječi pređu u konkretno djelovanje", kaže se u saopštenju SNP dostavljenom agenciji MINA.

Prema njihovim riječima, oporavak Cetinja mora biti državni cilj koji ne smije imati alternativu.

"Zato, izmjenama i dopunama zakonskih dokumenata treba direktno podstaći finansijsko jačanje crnogorske prijestonice, i to putem garantovanog procenta iz budžetskih i drugih državnih sredstava, koji će biti namijenjen razvoju Cetinja, kao i kroz posebno stimulisanje oblasti poput turizma, male i srednje privrede i poljoprivrede", navode iz cetinjskog SNP-a.

Podsjeća se da je SNP izradila studiju o neophodnim izmjenama zakonske regulative koja se odnosi na Cetinje, a njen najbitniji dio upravo se odnosi na navedene oblasti.

"Iskazujemo punu spremnost da učestvujemo u tom procesu i da svojim radom pružimo punu podršku nadležnim organima, spremnim da riješe pitanja koja već dugo opterećuju Cetinje", poručili su iz cetinskog SNP-a.

Bonus video: