SNP: DPS ne želi da se izbori održe

Iz SNP-a su kazali da činjenica da DPS ne preza od toga da se ovako razbojnički ponaša u DIK-u jasno ukazuje koliko će izborni proces biti zakonit i koliko možemo imati povjerenja u njega
14 komentar(a)
SNP logo, Foto: Printscreen
SNP logo, Foto: Printscreen
Ažurirano: 07.09.2016. 18:30h

Socijalistička narodna partija (SNP) saopštila je da se na jučerašnjoj sjednici Državne izborne komisije na ogoljen i brutalan način pokazala sva osionost i siledžijstvo DPS-a i „većine“ u izbornom procesu.

To su, nažalost, pokazali i u ključnom organu za sprovođenje izbora – Državnoj izbornoj komisiji, saopšteno je iz SNP-a.

"Po već oprobanim metodama kada nemaju većinu, onda je obezbjeđuju silom i pritiscima. Naime, kada član DIK-a iz vladajuće većine nije htio da podrži nezakoniti predlog da se može glasati sa postojećim ličnim kartama, koje nijesu biometrijske, iako to zakon eksplicitno nalaže, onda je data pauza i doveden je zamjenik tog člana DIK-a, čija je jedina obaveza bila da podigne ruku kada se glasalo. I to je bilo čitavo njegovo učešće na sjednici", saopšteno je iz SNP-a.

Iz SNP-a su kazali da činjenica da DPS ne preza od toga da se ovako razbojnički ponaša u DIK-u jasno ukazuje koliko će izborni proces biti zakonit i koliko možemo imati povjerenja u njega.

"Takođe, premještanje birača sa biračkih mjesta na kojima su godinama glasali, uz nezakonito upisivanje birača, govori o tome da nije nikakva slučajnost u pitanju već projekat. Projekat brutalne krađe. Novi plan DPS-a, po svemu sudeći, jeste da ta stranka ne samo da ne želi poštene izbore, već ne želi da se oni uopšte i održe. Drugo ključno pitanje koje zahtijeva odgovor jeste ko je odgovoran što je utrošeno 6,7 miliona evra, a građani nemaju biometrijske lične karte", zaključeno je u saopštenju SNP-a.

Bonus video: