SNP: ELPG da objelodani svoj konačni politički naum

On smatra da su se stekli uslovi da lider SDP Ranko Krivokapić odmah zakaže nastavak razgovora lidera ELPG, Demokratskog fronta (DF) i SNP-a
74 pregleda 4 komentar(a)
Vladimir Vujović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Vladimir Vujović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 06.08.2014. 12:08h

Socijalistička narodna partija (SNP) pozvala je čelnike koalicije Evropsko lice podgorice (ELPG) da najkraćem roku objelodane konačne političke namjere i, kako su kazali, preuzmu svoj dio odgovornosti pred demokratskom javnošću za tu odluku.

Nosilac liste ELPG, Dragan Bogojević, rekao je da će zadržati odbornički mandat u parlamentu Glavnog grada, ali da neće biti prepreka daljim pregovorima koje je vodila ta koalicija.

Predsjednik Kluba odbornika SNP u Skupštini Glavnog grada, Vladimir Vujović smatra da su se stekli uslovi da lider Socijaldemokratske partije (SDP) Ranko Krivokapić odmah zakaže nastavak razgovora lidera ELPG, Demokratskog fronta (DF) i SNP-a.

"Svih osam odbornika SNP-a u Skupštini Glavnog grada očekuju da se uspješno okončaju razgovori Koalicije ELP, DF i SNP i odmah pristupi konstituisanju i izboru legalnih i legitimnih organa na temelju izbornih rezultata sa lokalnih izbora", rekao je Vujović, u izjavi dostavljenoj agenciji MINA.

"Svako novo odugovlačenje čelnika koalicije ELPG za postizanje dogovora predstavljati razlog za ozbiljnu sumnju da još nijesu politički raščistili što namjeravaju uraditi"

On smatra da unutrašnji problemi u Pozitivnoj Crnoj Gori ne mogu biti ozbiljan alibi Socijaldemokratskoj partiji za prekid pregovora sa opozicijom jer su, kaže on, potpuno jasni stavovi svih u Pozitivnoj da se zalažu isključivo za koncept saradnje sa opozicijom u Podgorici.

"Kako su principi na kojima bi funkcionisala manjinska uprava u Glavnom gradu već usaglašeni, a najnovijom izjavom Bogojevića potvrđeno da i Koalicija ELPG raspolažće sa svih svojih pet odborničkih mandata, nesporna je većina od 30 odbornika u Skupštini Glavnog grada", rekao je Vujović.

Kako je naveo, ta većina bi izglasala izbor najodgovornijih funkcionera u Glavnom gradu i donosila sve odluke iz nadležnosti Skupštine koje su u interesu građana "što istovremeno predstavlja konkretizaciju usaglašenih principa na kojim će funkcionisati manjinska uprava Koalicije ELPG".

Zato će, ocijenio je on, svako novo odugovlačenje čelnika koalicije ELPG za postizanje dogovora predstavljati razlog za ozbiljnu sumnju da još nijesu politički raščistili što namjeravaju uraditi.

"SNP ih poziva da u najkraćem roku objelodane svoj konačni politički naum i preuzmu svoj dio odgovornosti pred ukupnom demokratskom javnošću za tu odluku. A čeka se samo njihova odluka", zaključio je Vujović.

Bonus video: