SNP i DF Berane: Bolnica je školski primjer nepotizma

"Nazivati nekoga šičardžijom, a direktno zaposliti 6 članova uže porodice u sistemu zdravstva Berana, je blago rečeno neumjesno"
7 komentar(a)
Budimir Dabetić, Foto: Luka Zeković
Budimir Dabetić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.02.2014. 12:14h

Koalicija SNP-DF "Zdravo Berane" reagovala je na navode Budimira Dabetića iz DPS-a koji je kazao da su u toj koaliciji "alapače, potkupljivi, šićari, štetočine, podmukli, zlonamjerni i kukavice".

"Zdravo Berane" je ocijenilo da saopštenje Dabetića predstavlja klasičan govor mržnje prema političkim neistomišljenicima.

"Prizeman nivo koji je sebi dozvolio Budimir Dabetić jeste poraz jednog čovjeka, koji bi trebao da ima javnu komunikaciju i izjave dostojne ljekarske profesije kojom se bavi, a koja podrazumijeva blagost humanizam,a ne riječi uvreda i niskosti. Nazivati nekoga šičardžijom, a direktno zaposliti šest članova svoje uže porodice u sistemu zdravstva Berana, kao što je to uradio predsjednik OO DPS Dabetić, je blago rečeno neumjesno. Opšta bolnica u Beranama je jedan od školskih primjera nepotizma u regionu. Nekoliko porodica odlazeće beranse vlasti, kao i bratstvo Radunovića, zaposlene su u javnoj ustanovi-Opštoj bolnici Berane", navodi se u saopštenju.

Tonski snimak sa predizborne sjednice beranskog DPS na kojoj, kako navodi koalicija SNP-DF, Dabetić govori o zapošljavanju svojih članova "tek će dobiti sudski i politički epilog, jer je primjer teške diskriminacije građanja Berana".

"Međunarodne institucije pomno prate razvoj događaja vezanog za aferu "Snimak" o teškim zloupotrebama državnih resursa u političke i lične svrhe, u kojoj je jedan od glavnih aktera upravo Dabetić", navodi se u saopštenju.

Oni optužuju ministra zdravlja Miodraga Radunovića za imenovanje na osnovu prijateljskih veza i kao primjer navode postavljenje Dabetića za direktora bolnice zbog toga što su, kako tvrde, kumovi, a da je iz istih razloga smijenio prethodnog direktora Veselina Stanišića.

"što se tiče gradonačelnika Vuke Golubovića, njegov riječnik pun mržnje i uvreda sa neoprostivim gramatičkim greškama koje su nespojive sa funkcijom koju obavlja i novonabavljenom titulom doktora nauka, suvišno je komentarisati. Zahtijevamo samo da nam odgovori na postavljena pitanja, a tiču se neobuzdanog nepotizma, korišćenja državnih resursa u lične i predizborne svrhe kao i drugih malverzacija koje je zajedno sa svojom užom i širom rodbinom počinio u toku svog mandata i time doveo Berane do propasti. Na ova pitanja će morati dati odgovor građanima i sudskim organima", navodi se između ostalog u saopštenju.

Bonus video: