SNP i URA se vratili u Skupštinu Kotora

Ljubenka Borovića nova vlast nedavno je imenovala u komisiju za dodjelu najvećeg priznanja Opštine Kotor - Novembarske nagrade
1711 pregleda 3 komentar(a)
Zvaničan stav je bojkot Skupštine Crne Gore:Joković i Vasilije Lalošević, Foto: Luka Zeković
Zvaničan stav je bojkot Skupštine Crne Gore:Joković i Vasilije Lalošević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.11.2019. 12:12h

Predstavnici Socijalističke narodne partije (SNP) u Kotoru, vjerni predsjedniku te partije Vladimiru Jokoviću koji se zvanično zalaže za politički bojkot instutucija u Crnoj Gori, počeli su se vraćati u odbore i radna tijela Skupštine Opštine Kotor u kojoj je većinu ljetos preuzela Demokratska partija socijalista (DPS) sa svojim podržavaocima.

"Tačno je da smo mi tražili od čelnika SO Kotor da se iz sastava skupštinskih radnih tijela isključe oni koji su napustili SNP i ne poštuju odluke stranačkih organa, te da se oni zamijene članovima naše partije koji su ostali vjerni Statutu i programima SNP. Takav zahtjev smo uputili prije dva, dva i po mjeseca i on je do sada samo djelimično ispoštovan", kazao je juče "Vijestima" predsjednik OO SNP u Kotoru Ljubenko Borović.

On je na čelu odbora stranke koji podržava predsjednika SNP Vladimira Jokovića, ali tri odbornika SNP u SO Kotor, nisu pod Borovićevom kontrolom, jer su oni ostali vjerni nosiocu izborne liste te partije sa proteklih lokalnih izbora Branku Ivanoviću i bivšoj visokoj funkcionerki SNP Snežani Jonici koja je bila izborni kordinator kotorskog odbora te partije.

Ivanović i Jonica za koju se špekuliše da radi na osnivanju nove partije, su u sukobu sa Jokovićem i ostali su pri stavu da treba bojkotovati novoformiranu kotorsku vlast gradonačelnika Željka Aprcovića (DPS).

U Kotoru je na vlasti koalicija DPS-SD-HGI koja je u dva navrata smijenila gradonačelnika Vladimira Jokića (Demokratska Crna Gora) i predsjednicu SO Dragicu Perović (Demokratska srpska stranka).

Od tada i traje bojkot rada kotorskog parlamenta kojeg sada vodi Jovo Suđić (DPS), od strane predstavnika bivših vladajućih partija – Demokrata, Nove, URA, SDP i odbornika SNP koji su ostali vjerni Ivnoviću i Jonici.

Predsjednika OO SNP Ljubenka Borovića nova vlast imenovala je u komisiju za dodjelu najvećeg priznanja Opštine Kotor – Novembarske nagrade.

Slađana Gopčević, potpredsjednica Asocijacije žena SNP Crne Gore i članica OO u Kotoru vjernog Jokoviću, imenovana je u novi sastav Izvršnog odbora Turističke organizacije Kotor, što je ona i sama juče potvrdila "Vijestima".

Prethodno je iz IO Turističke organizacije smijenjen Božidar Vukšić, sin odbornika SNP Miodraga Vukšića koji je u Joničinom krilu SNP-a.

Nova kotorska vlast je i samu Jonicu smijenila sa mjesta predsjednice Odbora direktora Komunalnog preduzeća Kotor.

URA prekinula bojkot SO Kotor

Građanski pokret URA je prije dva dana takođe prekinuo bojkot SO Kotor i priključio se radu tog parlamenta koji posljednjih nekoliko mjeseci radi na ivici kvoruma jer ga čine samo 17 odbornika DPS, SD, HGI i samostalna odbornica Bruna Lončarević.

Nakon što je dosadašnja odbornica URA Adela Barba podnijela ostavku, na njenom mjestu juče u SO Kotor pojavila se predsjednica OO URA i nekadašnja potpredsjednica Opštine Kotor Ljiljana –Popović Moškov i uzela učešće u radu parlamenta.

Njen povratak u skupštinu posebno je pozdravio predsjednik Odborničkog kluba vladajuće DPS Željko Avramović ističući da je to "veoma značajno za sve nas".

"Povratkom gospođe Popović-Moškov mi smo danas skinuli famu da svi iz bivše vlasti bojkotuju rad parlament i novu skupštinskuvećinu. To je veoma značajno i hvala gospođi Popović-Moškov na tome", nije krio Avramović zadovoljstvo iznenadnim potezom šefice kotorske URE.

Bonus video: