SNP je Đukanovićev govor nazvala olujom primitivizma

U SNP-u smatraju da Đukanović ne može više nikoga u Crnoj Gori iznenaditi spektakularnim izjavama i ocjenama o političkim suparnicima.
0 komentar(a)
poslanici, skupština, Foto: Luka Zeković
poslanici, skupština, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.10.2011. 16:45h

Socijalistička narodna partija (SNP) nazvala je olujom primitivizma govor predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Mila Đukanovića na izbornom skupu podgoričkog odbora te stranke.

Đukanović je političke protivnike optužio za lažno predstavljanje i ocijenio da je u Crnoj Gori na djelu parada političkog licemjerja. On je, između ostalog, kazao i da DPS napadaju opozicija i pojedini medijski krugovi, jer je “neprijatni svjedok loših stvari koje su oni radili”.

U SNP-u smatraju da Đukanović ne može više nikoga u Crnoj Gori iznenaditi spektakularnim izjavama i ocjenama o političkim suparnicima.

„Nakon i ove poslednje oluje primitivizma predsjednika DPS-a, podsjećamo građane da se radi o političaru svjesnom da se njegov projekat privatne države neumitno urušava, i da ide vrijeme naplate računa“, kaže se u reagovanju SNP-a.

Navodi se da je Đukanović suočen sa nikad jasnijim stavovima Evropske unije, zbog kojih je neizostavno i morao podnijeti ostavku prošle godine, i sasvim dobro upoznat sa sudbinama nekih vrlo bliskih mu poslovnih prijatelja.

„Uz to, po posljednjim istraživanjima, tek treći po popularnosti čak i u okviru sopstvene stranke, Đukanović ne može više nikoga iznenaditi spektakularnim izjavama i ocjenama o političkim suparnicima kroz govor mržnje, ne bi li na tako providan način iznudio polemiku“, dodaje se u saopštenju.

U SNP-u smatraju da Đukanovićeva kritika usmjerena na adresu Vlade Crne Gore predstavlja „više nego jasnu poruku da bi se vrlo rado vratio, kad bi mu bastalo“.

„U danu kad je trebalo očekivati važne odgovore, kako izaći u susret opravdanim zahtjevima zaposlenih u zdravstvu, pravosuđu i obrazovnom sistemu, pojavio se čovjek prošlosti da još jednom podsjeti da je tu, u namjeri da uvredama i neistinama o drugima sakrije sve dublju sjenku u koju ulazi“, kaže se u saopštenju.

Bonus video: