SNP: Koalicija DPS-SDP u Beranama ostavila brojne probleme i dugove

"Vlast se ponašala nedomaćinski prema gradu i njegovim građanima i, više su računa vodili o ličnom nego o građanskom interesu"
0 komentar(a)
ciglana rudeš, Foto: Tufik Softić
ciglana rudeš, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 20.08.2014. 16:38h

U Beranama su dok je na vlasti bila koalicija Demokratske partije socijalista (DPS) i Socijaldemokratske partije (SDP), napravljeni brojni problemi, a do sada je utvrđen dug od 15 miliona eura, saopšteno je iz Socijalističke narodne partije (SNP).

"Za vrijeme dok je Beranama "gazdovala" koalicija DPS-SDP od 2006-2014 godine, stvorili su se brojni problemi koje SNP u koaliciji sa DF pokušava da riješi", piše u saopštenju SNP-a.

Kako su kazali, vlast se ponašala nedomaćinski prema gradu i njegovim građanima i, kako su ocijenili, više su računa vodili o ličnom nego o građanskom interesu zbog čega su ih građani kaznili na izborima 9 marta.

"Činjenica je, da nijesu uspjeli da otvore nova radna mjesta, niti da zadrže stara, privreda Berana je totalno uništena, a mnoge firme su zatvorene za vrijeme njihove vladavine. Najbolji primjer za to je da su Ciglanu na Rudešu totalno porušili i time ljude koji su u njoj bili zaposleni doveli na ivicu egzistencije", ocijenili su iz SNP-a.

Prema njihovim riječima, za mlade nije učinjeno ništa.

"Mladi su morali da odu iz grada i krenu trbuhom za kruhom, ostavljajuću svoju rodnu grudu na milost i nemilost onima koji su ga doveli na prosjački štap", saopšteno je iz SNP-a.

Kako su ocijenili, brojni sportski kolektivi su dovedeni u nikad težu situaciju.

"Kako zbog lošeg finansiranja tako i zbog rušenja sportske hale pa su zbog toga mnogi sportisti morali da treniraju i igraju svoje mečeve u susjednim gradovima a oni koji sui h htjeli bodriti na takmičenjima nijesu bili u finasijskoj mogućnosti da ih prate po drugim gradovima", navodi se u saopštenju.

Oni smatraju da su izbori održani 9. marta pokazali da nije izgubljena svaka nada za Berane.

"SNP kao dio koalicije Zdravo Berane pokazala ja da se odgovornim i poštenim radom, pored niza opstrukcija i problema koje je ostavila prethodna vlast Berane vodi ka ozdravljenju i boljim uslovima za život svih građana", kazali su iz te partije.

Oni su ukazali da prethodna vlast nije ostavila samo praznu već i duboko zaduženu kasu, ali da je Koalicija Zdravo Berane uspjela da izmiruje obaveze prema opštinskim institucijama kulture i obrazovanja, sportskim kolektivima, lokalnom radiju, mjesnim zajednicama i prema zaposlenima u Opštini.

"To samo pokazuje da ovakva odgovorna vlast umije i može bolje od prethodne, u šta su vjerovali i građani Berana ukazujući nam povjerenje na martovskim izborima. Rekli smo i nismo bježali od toga – biće teško ali borićemo se jer Berane i njegovi građani to zaslužuju", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: