SNP Kolašin odgovorio DPS-u: Mi nismo imali Marovića, Kneževića, Golubovića, Kuljaču, Pavićevića, Rađenović...

"Da ste novac ulagali u privredu, umjesto što ste ga dijelili u kovertama, danas bi imali Kolašin u kojem se rado ostaje, živi i radi", zaključuje se u saopštenju SNP Kolašin
1695 pregleda 2 komentar(a)
Ilustracija
Ilustracija

Jaka Socijalistička narodna partija je znak da Demokratska partija socijalista neće biti ni blizu vlasti u Kolašinu, saopšteno je iz SNP Kolašin.

Oni su reagovali na navode na saopštenje kolašinskog DPS koji je naveo da se SNP "svrstava u gubitničku kolonu odbrane lika i djela odbjeglog Duška Kneževića"

"Jačamo i ne namjeravamo stati, upravo zato što nama nisu prijatelji i finansijeri odbjegli tajkuni, zato što se naši gradonačelnici ne nalaze iza rešetaka kao brojni vaši. Istina je, mi nismo imali ni Svetozara Marovića, ni Duška Kneževića, ni Vuku Golubovića, ni Rajka Kuljaču, ni Žarka Pavićevića, ni Lazara Rađenovića kao i brojne druge. Vjerovatno su sasvim slučajno to vaši partijski drugovi. Vjerovatno se i sasvim slučajno vaši partijski drugovi i mnogi drugi rukovodioci nalaze iza rešetaka ili se protiv njih vode sudski postupci", navodi se u reagovanju SNP-a.

Dodaju da DPS "opet bježite od istine" i izbjegava da odgovorite "zašto ste zataškali detalje oko stečajnog postupka u Impregnaciji drveta".

"Znamo i zašto. Zato što se tu krije nova afera, čijim otkrivanjem će pasti jos jedan vaš prijatelj i finansijer. Opet vas pitamo isto, šta se desilo sa nekada uspješnim kolašinskim kolektivima? Gdje su sada Impregnacija drveta, ŠIK Tara, FAK, Veletrgovina, Sinjavina, Transport i ostali, nekada moćni kolašinski kolektivi? S obzirom da kažete da se nama priviđaju gole ledine, vi očigledno vidite nešto drugo, pa vam predlažemo da iste obiđete i da nam kažete gdje su ta postrojenja, mašine, radnici? Međutim, pošto vam istinitost i hrabrost nikada nije bila bliska, unaprijed vam kažemo da ne očekujemo ni sada vaš odgovor, već neku novu halucinaciju".

Iz SNP-a ističu da umjesto jednog industrijskog grada u kojem je radilo preko 2.000 radnika, Kolašin je "pusti grad u kojem se kupuju karte u jednom smjeru u potrazi za egzistencijom".

"Gospodo, da ste novac ulagali u privredu, umjesto što ste ga dijelili u kovertama, danas bi imali Kolašin u kojem se rado ostaje, živi i radi", zaključuje se u saopštenju SNP Kolašin.

Bonus video: