SNP Kotor: Damjanović prijetio raskolom ako SNP ne uđe u "Ključ"

“Sad je jasno da je Damjanovićeva ucjena oko 'Ključa' rađena iz više razloga - da se SNP-u napravi što veća šteta, da se ucjenom stigne do visoke pozicije na listi, dokopa poslaničkog mandata i onda ga ukrade”
66 pregleda 5 komentar(a)
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Aleksandar Damjanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.07.2017. 07:33h

Poslanik Aleksandar Damjanović prijetio je da će izazvati raskol u Socijalističkoj narodnoj partiji (SNP) pred parlamentarne izbore ukoliko ta stranka ne uđe u koaliciju "Ključ", tvrde iz kotorskog odbora stranke.

"Sad je jasno da je Damjanovićeva ucjena oko 'Ključa' rađena iz više razloga - da se SNP-u napravi što veća šteta, da se ucjenom stigne do visoke pozicije na listi, dokopa poslaničkog mandata i onda ga ukrade", saopšteno je iz OO SNP-a.

Damjanović je u više navrata kazao da je glasao za ulazak u koaliciju, ali da nije podržao savez sa URA i Demosom. SNP je u okviru koalicije dobio tri od devet mandata na izborima.

Iz OO Danilovgrad su kazali da ih je nastup u okviru koalicije “Ključ” doveo do situacije u kojoj se sada nalaze.

Iz kotorskog SNP-a su kazali da je Damjanoviću strašno smetalo što je stranka u tom gradu izašla samostalno.

Vlast u Kotoru je formirana nakon što je OO SNP-a odustao od uslova da ta stranke dobije podršku ostalih stranaka da vodi grad.

Više od 50 članova GO SNP-a optužilo je juče predsjednika u ostavci Srđana Milića i potpredsjednicu Danijelu Pavićeviću da su prekšrili statut partije jer nisu zakazali sjednicu GO, na kojoj bi, kako su kazali, postigli dogovor o zajedničkom organizovanju stranačkog Kongresa.

Oni su zato, pozivajući se na statut, odredili člana GO Rada Kljajića da sazove GO za nedjelju.

Bonus video: