SNP Kotor: Ivanović, Jonica, Vukšić, Dobriša i Sindik da vrate novac koji su nezakonito trošili

"Članovima SNP je dobro poznato da Ivanović nikada nije podnio finansijski izvještaj o utrošku sredstava, a zbog finansijskih mahinacija je svjevremeno i smijenjen Mićo Dobriša"
3923 pregleda 2 komentar(a)
Kotor (Ilustracija), Foto: Siniša Luković
Kotor (Ilustracija), Foto: Siniša Luković

Izvršni odbor (IO) Opštinskog odbora (OO) Socijalističke narodne partije (SNP) Kotor pozvao je danas svoje bivše partijske kolege Branka Ivanovića, Snežanu Jonicu, Milorada Vukšića, Mića Dobrišu i Aleksandru Sindik da "vrate novac koji su nezakonito trošili" i podnesu izvještaj o finansijkom poslovanju odbora u Kotoru za vrijeme dok je na njegovom čelu bio Ivanović.

Troje dosadašnjih odbornika SNP u SO Kotor – Dobriša, Vukšić i Sindik, zvanično su prošle nedjelje obavijestili rukovodsto lokalnog parlamenta u tom gradu da su vratili članske karte te partije i da više nisu Klub odbornika SNP.

Oni su najavili da će ubuduće činiti Klub odbornika "Nama možete vjerovati-dr Branko Baćo Ivanović" po nazivu nosioca liste SNP na posljednjim lokalnim izborima u Kotoru.

Člansku kartu SNP vratio je i sam Ivanović koji zajedno sa Jonicom, smatra da je SNP na čelu sa aktuelnim predsjednikom Vladimirom Jokovićem, iznevjerio ključna programska opredjeljenja te partije.

Oni su Ljubenka Borovića, predsjednika OO SNP u Kotoru koga je postavio Joković, optužili da indirektno sarađuje sa DPS u tom gradu, što po njima dokazuje činjenica da je nova DPS-SD-HGI većina u lokalnom parlamnetu, u međuvremenu Borovića izabrala za člana Žirija za dodjelu Novembarske nagrade Opštine Kotor, a da je potpredsjednica Asocijacije žena SNP i članica Jokoviću vjernog OO SNP Kotor, "izabrana iz kvote DPS-a za članicu Izvršnog odbora Turističke organizacije, čime su oni prekinuli bojkot parlamenta u Kotoru i dali legitimitet politički nelegitimnoj većini".

"Tražimo od Branka Ivanovića da dostavi takvu odluku izapisnik, ako je istina njihova tvrdnja da je SNP donio odluku o bojkotu nove vlasti u Kotoru. Oni to nisu mogli uraditi jer ne pripadaju SNP-u. Ako je tako, pitamo Ivanovića zašto onda ne istupi i podnese ostavku na mjesto predsjednika Borda direktora Luke Kotor gdje je doveo svoga kuma i Joničinu sljedbenicu. Posebno ako se zna da je na to mjesto došao glasovima odbornika DPS-a i smijenio je stručne ljude iz tog Borda direktora. On Bord ne bojkotuje jer mu daje velike prihode, oko 1.000 eura mjsečno, što će u četvorogodišnjem mandatu iznositi skoro 50.000 eura", saopštio je danas IO OO SNP Kotor, sa Borovićevim potpisom.

Oni ističu da su Ivanović i troje odbornika već ranije isključeni iz partije "zbog neizvršavanja obaveza i odredbi Statuta i odluka GO SNP Crne Gore".

Tvrde da je Ivanoviću poznato da je Mićo Dobriša razriješen sa mjesta sekretara partije u Kotoru oktobra 2017., nakon čega je on navodno dopisom obavijestio Jokovića da više ne pripada SNP-u.

"Dobriša sada, dvije godine nakon izlaska iz partije, vraća člansku kartu. I ovaj podatak dovoljno govori da se Ivanović služi neistinama", kaže Borovič koji je bivšeg nosioca liste SNP-a podsjetio i na stranački koktel kojeg su početkom 2019. organiziovali u Kotoru, a na kojiem se Ivanović navodno "zahvalio na prisustvu nekim bivšim visokim funkcionerima SNP iz drugih opština koji takođe saopštavaju da mole Snežanu Jonicu da spašava partiju".

Tvrdi i da Ivanović nije podnosio izvještaje dok je bio na čelu OO SNP u Kotoru i da je "više od osam godina bio nelegalni predsjednik jer nije izvršen izbor istoga".

Borović ističe da je Ivanović "dobro iskoristio SNP jer je zahvaljujući njemu bio i poslanik i predsjednik Opštine i na račun partije koristio i mnoge druge benefite".

"Članovima SNP je dobro poznato da Ivanović nikada nije podnio finansijski izvještaj o utrošku sredstava, a zbog finansijskih mahinacija je svjevremeno i smijenjen Mićo Dobriša. Pozivamo i ovim putem doktora Ivanovića da dostavi finansijske izvještaje i zapisnike, posebno zato što prilikom predaje osnovnih sredstava, on i njegova ekipa nijedan papir nisu predali od 2008. na ovamo. Nakon predaje dijela tih sredstava, utvrđeno je da su sa kompjutera sve izbrisali i to na Badnji dan, pa se pitamo što su to krili, ako tvrde da su sve radili kako bi ostali dosljedni principima SNP-a", saopštavaju iz IO OO SNP Kotora, tvrdeći da Ivanović već odavno nije član SNP-a niti predstavlja tu partiju.

U saopštenju stojii da je IO konstatovao da je "Ivanović zajedno sa, kako ih on naziva, njegovim odbornicima, a uz blagoslov bivšeg pedsjednika Opštine (Vladimira Jokića- Demokrate, prim.aut.) nezakonito sklopio ugovor o plaćanju zakupnine poslovnog prostora za nepostojeću partiju, sumnjivom cesijom na privatni račun, mjesečno po 550 eura".

Traže povrat tih sredstava i kao "izmišljotinu", demantuju navod da je Ljubenko Borović "predložio sebe u Žiri za dodjelu Novembarske nagrade jer jednostavno, Borović nije odbornik i ne prisustvuje sjendicama SO, te tako nije ni bio u situaciji da sebe predlaže".

Bonus video: