SNP: Naši bivši funkcioneri obilježili kampanju niskim i podmuklim akcijama

Pejović, koji je prešao u DF je ocijenio da rukovodstvo SNP-a treba da podnese ostavke
8 komentar(a)
Ažurirano: 19.11.2012. 14:58h

Bivši visoki funkcioneri Socijalističke narodne partije (SNP) su obogatili predizbornu kampanju do sada nezabilježenim niskim, podmuklim i neregularnim akcijama sa ciljem da joj nanesu štetu, saopšteno je iz te partije.

Bivši član SNP-a Jovo Pejović, koji je prešao u Demokratski front (DF), ranije je ocijenio da rukovodstvo te partije treba da podnese ostavke, zakažu vanredni Kongres i rukovođenje prepusti onima koji znaju šta će s njenom izvornom idejom.

"Traženjem ostavki rukovodstvu SNP-a zbog slabijeg izbornog rezultata, politički vjerolomnici konačno otkrivaju svoje pravo lice i motive zbog kojih su udarili na tu partiju", kaže se u saopštenju Opštinskog odbora SNP-a Glavnog grada.

Oni su ocijelnili da su njihovi bivši članovi, uz podršku rukovodstva DF, potpuno stavili u drugi plan ono što je istinskim opozicionarima morao biti ključni politički cilj na izborima – osvajanje parlamentarne većine i smjena vladajućeg režima.

U SNP-u se pitaju da li je u Crnoj Gori do sada bilo većeg političkog licemjerja „od ovog koje demonstriraju njeni bivši visoki funkcioneri“.

"Oni su političkim vjerolomstvom i neregularnom političkom akcijom, zloupotrebljavajući ime i simbole SNP-a, uspjeli da prevare dio birača i oslabe partiju, a sada traže da se takvo njihovo političko vjerolomstvo nagradi ostavkama, odnosno smjenom rukovodstva.

Prema njihovim riječima, jedan od aktera svih razilaženja u SNP-u, od njenog osnivanja, „a koji iz sjenke i sada vuče sve konce usmjerene na slabljenje partije, očigledno nije više mogao da podnese da ne bude lider, pa je zaigrao na dvije karte“

„Jedna je, da nakon akcije na slabljenju SNP-a, pokuša da sruši njeno rukovodstvo i da se slavodobitno vrati na poziciju lidera stranke. Svjesan da mu je to nemoguća misija, uporedo realizuje konkretne aktivnosti na formiranju nove stranke i istovremeno nastavljaju neosnovane optužbe i iznošenje neistina na račun rukovodstva SNP-a“, smatraju u podgoričkom odboru.

Prema njihovim riječima, vrijeme kao majstorsko rešeto svima koji eventualno još imaju nedoumice "o motivima političkog vjerolomstva" bivših funkcionera SNP-a, ubrzo će pomoći da lako spoznaju istinu o svemu.

„Da ne bi bilo dileme i bilo kakvog prostora za manipulaciju, kojoj su bivši funkcioneri SNP očigledno skloni, iza svake riječi iz ovog i ranijih saopštenja Odbora SNP Glavnog grada stoji njegov predsjednik Velizar Kaluđerović i kompletno rukovodstvo podgoričkog odbora", kaže se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: