SNP: Naši odbornici sačuvali Baru četiri godišnja budžeta

Prema istim navodima, OO SNP je posebno pohvalio uspješne inicijative svojih odbornika Snežane Jonice, mr Mladena Zagarčanina i Milenka Cebalovića kao što su obaranje izmjena DUP-a Maljevik „kojim je zaustavljen pokušaj otimanja deset miliona eura iz Budžeta opštine“
94 pregleda 0 komentar(a)
SNP Bar, Foto: SNP
SNP Bar, Foto: SNP
Ažurirano: 05.11.2017. 15:19h

Vršilac dužnosti predsjednika OO SNP Bar Milenko Cebalović saopštio je danas da je ovaj odbor nakon razmatranja jednoglasno usvojio Informaciju o radu Kluba odbornika SNP u SO Bar i Informaciju o aktuelnoj političkoj situaciji u Crnoj Gori i Baru. Cebalović je objavio da je na sjednici OO SNP jednoglasno donijet zaključak da je u prethodnih 40 mjeseci Klub odbornika SNP uspio da Opštini Bar prihoduje „i sačuva od otimanja“ vrijednost koja „kudikamo premašuje više od četiri godišnja Budžeta barske samouprave“.

"OO SNP je sa zadovoljstvom konstatovao da je naš Klub odbornika svojim aktivnostima u SO Bar pokazao izuzetnu ozbiljnost i odgovornost u ispunjavanju izbornih obećanja i punu posvećenost interesima građana Bara. OO je naglasio da su inicijative Kluba odbornika SNP bile od posebnog značaja za sve građane, a da je njihova uspješnost najočigledniji dokaz da odbornici SNP na najbolji način zastupaju interese građana Bara", naveo je u saopštenju Cebalović.

Prema istim navodima, OO SNP je posebno pohvalio uspješne inicijative svojih odbornika Snežane Jonice, mr Mladena Zagarčanina i Milenka Cebalovića kao što su obaranje izmjena DUP-a Maljevik „kojim je zaustavljen pokušaj otimanja deset miliona eura iz Budžeta opštine“, zahtjev za zaštitu interesa i imovine Opštine Bar u odnosima sa Fondom za solidarnu stambenu izgradnju „gdje je Opština Bar oštećena za 72 stana vrijednosti najmanje tri miliona eura“, te inicijativu kojom je zaustavljena prodaja Luke Bar i amandman SNP kojim je Budžetom predviđen novac za besplatne udžbenike za sve prvake.

"Pohvaljeni su i inicijativa kojom je spriječeno ovogodišnje povećanje poreza na nepokretnosti od 20 odsto svim vlasnicima nepokretnosti na teritoriji opštine Bar, i aktivnosti odbornika mr Mladena Zagarčanina za zaštitu Starog grada Bara od devastacije i očuvanje njegove vrijednosti kao kulturnog i istorijskog spomenika kao neprocijenjive vrijednost našeg grada. Odbornici SNP su tako po ko zna koji put potvrdili da je glas dat SNP u Baru glas dat ljudima koji se bore za svoj grad i najbolje interese svojih građana. Navedenim i nizom drugih aktivnosti pokazuje se ubjedljiva nadmoć SNP-ovog izbornog programa i poštovanje SNP-vog principa – i riječ i djelo, što nam nevoljno na sjednicama Skupštine opštine Bar priznaje i DPS", dodao je Cebalović.

On je naveo i da je „najaktivniji klub odbornika u SO Bar“ pripremio niz primjedbi i priloga za javnu raspravu o Budžetu za 2018, te da će SNP inisitirati na rješavanju niza infrastrukturnih problema u svim dijelovma barske opštine.

Puna podrška partijskim listama u četiri „izborne“ opštine

OO SNP Bar je jednoglasno podržao Informaciju o radu Kluba odbornika sa predlogom narednih aktivnosti koju je podnijela Snežana Jonica, predsjednica Kluba odbornika SNP u SO Bar.

OO SNP Bar se upoznao sa aktivnostima za sprovođenje izbora u Mojkovcu, Petnjici ,Tuzima i na Cetinju i zadužio sve članove OO da svojim aktivnostima pruže punu podršku odborničkim listama u ovim gradovima „kroz svakodnevno promovisanje izbornih lista i programa, i kroz ostvarivanje kontakta sa potencijalnim biračima SNP u tim opštinama“.

Bonus video: