SNP: Nekad slali omladinu u smrt, a sad šalju na slavlje

Prisustvo predstavnika VCG na obilježavanju godišnjice Oluje, kako su kazali, ne služi na čast ni onome ko je tamo bio, niti onome ko ga je tamo poslao
85 pregleda 15 komentar(a)
SNP logo, Foto: SNP
SNP logo, Foto: SNP
Ažurirano: 06.08.2018. 09:29h

Socijalistička naroda partija Crne Gore najoštrije je osudila prisustvo predstavnika zvanične Crne Gore, pukovnika Mašulovića, na obilježavanju godišnjice "Oluje" u Kninu.

Ovaj čin, kako su kazali, ne služi na čast ni onome ko je tamo bio, niti onome ko ga je tamo poslao.

Ćutanje Vlade Crne Gore i Ministarstva odbrane, kako smatraju u SNP-u, jasno potvrđuje tezu da su stoprocentno krivi i da za ovakav neodgovorni čin nema opravdanja.

"Slaviti progon 250 hiljada srpskih civila i to u gradu iz koga je protjerano svo stanovništvo i to pod očiglednim nacističkim obilježjima iz Drugog svjetskog rata, može samo onaj ko je u svojoj bahatosti izgubio kompas i koji više nema osjećaj realnosti. Svako ko ima savjest će reći da ubijeni, nedužni civili, popaljene kuće i imanja, nisu, nažalost, povod za slavlja. Mašulovića su tamo poslali oni koji su slali na stotine crnogorskih mladića da ginu po Hrvatskoj, a sada zajedno slave sa onima koje su nazivali ustašama i fašistima i zbog kojih su zamrzeli čak i šah", stoji u saopštenju SNP-a.

U Crnoj Gori se, podsjećaju, i danas nalaze brojne izbjeglice iz Hrvatske i drugih ratom zahvaćenih područja bivše Jugoslavije, koji do današnjeg dana trpe posljedice "Oluje".

"Država i crnogorske opštine, kao i međunarodne institucije, pokušavaju da im pomognu, da nakon toliko godina steknu krov nad glavom, izgubljen u “Oluji”. S druge strane, imamo pukovnika crnogorske vojske koji ide na proslavu progona 250.000 Srba sa svojih vjekovnih ognjišta, bez znanja Skupštine i naroda. Sramno i za svaku osudu. Konsekvence se nakon ovoga moraju podnijeti. I one moraju obuhvatiti svakog sa čijim je znanjem to urađeno", zaključuju iz SNP-a.

Bonus video: