SNP: Novih izbora u Kotoru neće biti

"Na podmetanja i prizemne kvalifikacije nećemo odgovarati", navodi se u soapštenju
48 komentar(a)
Bokokotorski zaliv, Foto: Shutterstock
Bokokotorski zaliv, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.12.2016. 18:13h

Kotorski odbor SNP-a saopštio je da novih izbora u Kotoru neće biti.

Kotorski odbori Demokrata, SDP-a, Demokratskog fronta i GP URA obavijestili su javnost i rukovodstvo SNP-a da na stolu u Kotoru postoji samo jedna ponuda: da svi zajedno, bez uslovljavanja, u punom kapacitetu, u mjeri izbornog rezultata formiraju upravu bez DPS-a.

"Zato stvari treba učiniti jasnim – novih izbora u Kotoru biti neće. Ucjenama nećemo podleći, a na podmetanja i prizemne kvalifikacije nećemo odgovarati. Saopštenje kolega iz kotorske „opozicije“ vrvi od nelogičnosti i netačnih konstatacija. Kao da se neozbiljnim formulacijama želi sakriti suština interesa njegovih autora, a to je da postoji nezasita glad za foteljama.Drugo, dr Branko Baćo Ivanović, predsjednik SNP Kotor i predsjedavajući Skupštine opštine nije stavio na dnevni red Predlog budžeta za narednu godinu zbog nepripremljenosti, ali i zbog mogućnosti da odbornici SDP-a u Kotoru podrže budžet DPS-a, kao što je to prije par dana uradio njihov partijski kolega u Nikšiću. Najavljenim neprihvatanjem „opozicionih“ kolega da podrže predlog Kluba odbornika SNP-a da se usvoji Odluka o privremenom finansiranju šalje se neozbiljna i neodgovorna poruka svim građanima Kotora", navodi se u saopštenju.

Iz kotorskog SNP-a su kazali da to, takođe, pokazuje "duple standarde i političku neozbiljnost kolega iz kotorske „opozicije“.

"Naime, u istom danu predsjednik SNP Budva Veselin Marković predlaže takođe Odluku o privremenom finansiranju za taj grad i nju će podržati svi odbornici DF-a, Demokrata, GP URA i Demosa u Budvi.A u Kotoru neće ni da dođu na sjednicu na kojoj treba da se glasa o istovjetnoj odluci. Zar nije čudno, ne ulazeći u razloge, da nakon najave DPS-a u Kotoru da neće podržati Odluku o privremenom finansiranju koordinirano se pojavljuje saopštenje „opozicionog“ četverca, sa kormilarom, da će postupiti isto kao i DPS. Možda je slučajno da DPS i ove četiri „opozicione“ partije imaju isti stav, ali vrijeme je majstorsko rešeto i vrlo brzo će se vidjeti šta se krije iza ove njihove očigledne saradnje", saopštili su iz Kotorskog SNP-a.

Bonus video: